10.7 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Un câine a pus pe jar poliţia şi locatarii dintr-un cartier din Câmpulung! Patrupedul scăpase din curtea casei şi atacase o femeie cu un căţel!

Alte Știri

Un incident destul de neplăcut s-a produs la sfârşitul săptămânii la Câmpulung, în cartierul Grui. Un caine de talie mare, a scăpat din lanţ şi din curtea casei şi a ieşit pe drum. Căinele a sărit şi a muşcat o femeie din cartier care îşi plimba căţelul. După acest incident, s-a sunat la 112, femeia a fost dusă la UPU pentru a-i fi tratate plăgile, iar căţelul acesteia la veterinar. La locul incidentului a sosit şi un echipaj al Poliţiei Câmpulung care a reuşit să lege câinele agresiv şi să cheme şi proprietarul acestuia. Totul s-a petrecut în cartierul Grui lângă blocul S2 de pe strada Carpaţi.
Pentru că trebuia făcut ceva cu patrupedul care a atacat şi care acum era fosrte speriat, poliţiştii musceleni au sunat la reprezentanţii ANIMA pentru sprijin. În Grui a fost adus Dorin Toderuţ. Acesta ne-a precizat cum a decurs evenimentul de la solicitare lui şi până când a fost dus acasă: “M-a sunat cineva de la Poliţia Câmpulung. Eu eram pe la Schitu Goleşti cu maşina de la adăpost, eram în pană. A venit un echipaj de poliţie după mine, m-a dus în Grui. Aici am găsit câinele cu pricina legat de un băţ. Am înţeles că i-au dat cei de la poliţie cu spraz lacrimogen ca să îl poată prinde şi lega. Poliţiştii au zis că a muşcat o femeie şi a muşcat un câine de talie mică. Poliţiştii l-au întrebat pe proprietar, domnul Nedelea, ce face cu el dacă e aşa de agresiv şi scapă din lanţ. Stăpânul câinelui a spus că era prima oară când a scăpat şi că o să ia măsuri ca să nu se mai întâmple. Eu am tranchilizat câinele, acesta a adormit şi proprietarul l-a transportat acasă.Mai ştiu că poliţia i-a dat proprietarului amendă. Proprietarul şi/a luat câinele acasă. Eu i-am explicat ce trebuie să facă după ce îi trece efectul tranchilizantului, până a doua zi nu trebuia să îi dea mâncare şi apă. Câinele a fost dus acasă de proprietar”, a povestuit Dorin Toderuţ.
În acest caz şi poliţiştii musceleni au aplicat o sancţiune proprietarului, aceştia l-au sancţionat cu o amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii 61 din 1991, şi i-a fost atrasă atenţia să aibă grijă cum îşi leagă câinele, pentru că pentru orice acţiune de acest gen, proprietarul răspune.
Proprietarul animalului şi-a dus câinele acasă cu un căruţ de butelie şi probabil i-a întărit legăturile şi lanţul.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie