9.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Poluare cu bună ştiinţă în Argeş!

Alte Știri

Terenuri întregi din Argeş şi râul Teleorman au fost impregnate cu dejecţii animale de la o fermă de animale. Mai grav e că totul s-a întâmplat cu bună ştiinţă. Poliţiştii şi reprezentanţii Gărzii de Mediu au descins în zona oraşului Costesti, acolo unde localnicii au sesizat de ani buni că viaţa le e afectată de scurgerile de fecale şi urină de la animale.

Poliţiştii au descins pentru a verifica sesizările unor localnici cu privire la o deversare de dejecţii pe terenuri şi în albia râului Teleorman. Au găsit pe un teren o conductă de aducţiune a dejecţiilor de la o fermă şi de la un abator, dejecţii care erau deversate direct pe un teren agricol. Lungimea conductei era impresionantă şi, spun politiştii, era mutată din loc în loc pentru a nu se face bălti de dejectii. De necrezut e că oamenii au făcut nenumărate sesizări şi abia acum cazul este cercetat.

Politiştii şi reprezentanţii Gărzii de Mediu din Argeş au luat probe de pe teren şi din apa râului pentru a le duce la laborator. Însă, dupa aspectul negricios al apei şi mirosul pestilenţial este clar că se poate vorbi despre o poluare majoră.

În acest caz a fost deschisă o anchetă. Vizaţi sunt proprietarii complexului, care ar fi ştiut şi acceptat poluarea prin deversarea de substanţe periculoase.

]]>

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie