16.3 C
Campulung Muscel
joi, 2 mai, 2024

Simpozion județean la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti

Alte Știri

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează joi, 10 noiembrie 2016, la orele 1100, în Sala de Conferinţe, ediţia a V-a a simpozionului județean cu tema Patrimoniul cultural naţional – trecut şi perspectivă.

În contextul evoluţiei cultural – economice, eforturile de păstrare a tradiţiei naţionale trebuie să se concentreze asupra formelor autentice, fără a permite alterarea lor. În acest cadru, se înscrie şi activitatea de cercetare şi valorificare a patrimoniului muzeal, concretizată prin dezvăluirea unor repere semnificative pentru societate, fapte, locuri, stiluri de viaţă din epoci diverse.

Acordăm o importanţă deosebită cunoaşterii şi aplicării legislaţiei specifice de protejare a patrimoniului cultural naţional mobil, a monumentelor istorice, acestea fiind garanţii ale contribuţiei noastre la cultura universală.

Din sumarul lucrărilor care vor fi prezentate, menţionăm:

Patrimoniul între refacere și restaurare, Cetatea Devei – incursiune în timp.

 La eveniment vor participa specialişti de la Muzeul Golești și Muzeul Județean Argeș, studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, din cadrul Universităţii Piteşti, elevi de la C.N. Zinca Golescu – Piteşti, precum și de la C.T. Dimitrie Dima – Pitești.

Ultimele Știri

Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa

Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa. Astăzi este Joia Mare din Săptămâna Patimilor, o zi plină de...

Alte știri din aceeași categorie