14.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

VIDEO: Soprana Cristina Marta Sandu şi baritonul Ştefan Ignat, turneu naţional ,,Româneşte”

Alte Știri

Soprana Cristina Marta Sandu este o artistă cu care Argeşul se poate mândri. Alături de baritonul Ştefan Ignat a deschis la Filarmonica din Piteşti, turneul naţional denumit ,,Româneşte”, pentru că iubeşte acest judeţ, fiind născută la Curtea de Argeş.

Concertul cameral nu a fost simplu ci însoţit de o expoziţie de artă tradiţională şi patrimoniu cultural românesc, produsele de la Argcoms fiind micuţele vedete, pe scenă. Alături de baritonul Ştefan Ignat şi de soprana Cristina Marta Sandu – solişti ai Operei Naţionale Bucureşti s-au mai alăturat Corina Murgu – vioară, de la Opera Naţională Timişoara şi Ioana Lupascu – pian – de la Filarmonica Ploieşti.

Programul a conţinut lieduri şi prelucrări din creaţia marilor compozitori români (Brediceanu, Bretan, Donceanu, Dima, Dobrinescu, Eliade) şi Sonata a III-a în caracter popular românesc, de George Enescu.

Tot cu această ocazie a fost vernisată şi Expoziţia de Artă Tradiţională de Argeş realizată de binecunoscuta firmă ARGCOMS SCM din Curtea de Argeş, reprezentată de către preşedintele Nichita Sandu cel care le-a oferit soliştilor la finalul concertului, câte un cadou, şi anume un produs hand made fabricat la Curtea de Argeş.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie