7.3 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Mioveniul este singurul oraş din ţară care participă la Proiectul “INOVÂND ŞI CONSOLIDÂND EUROPA”

Alte Știri

Luni, 15 ianuarie a.c., a avut loc prima activitate din cadrul proiectului “WISE – While Innovating and Strengthening Europe” (Inovând şi consolidând Europa), care se va implementa printr-un  parteneriat extins între 16 ţări europene.

Este vorba despre Franţa, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croaţia Spania, Olanda, Macedonia, Serbia, Grecia, Republica Cehă şi România – reprezentată de oraşul Mioveni.

În cadrul acestei prime activităţi a avut loc webinarul online de coordonare a proiectului, unde reprezentanţii de proiect din toate ţările partenere au prezentat oraşul pe care îl reprezintă, precum și activităţile de promovare a valorilor europene întreprinse de echipele respective de implementare.

 Proiectul este finanțat prin Programul „Europa pentru Cetățeni”, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut şi va fi finalizat în luna mai a anul 2019.

Scopul proiectului se concentrează pe promovarea angajamentului democratic și cetățenia activă în construirea politicilor locale și ale Uniunii Europene.

Obiectivele acestui proiect sunt:

– Să contribuie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene, a istoriei și a diversității ei;

– Să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească  participarea civică și democratică la nivel European;

– Să crească conștientizarea asupra memoriei, valorilor comune, istoria și  scopul Uniunii de a promova pacea, valorile sale și bunăstarea cetățenilor prin stimularea dezbaterilor, reflecției și dezvoltarea de rețele;

– Să încurajeze participarea civică și democratică la nivelul Uniunii, prin dezvoltarea înțelegerii cetățenilor în ceea ce privește procesul de realizare a  politicilor și promovarea angajamentului civic și intercultural, precum și voluntariatul la nivelul Uniunii Europene;

– Înțelegere și dezbateri asupra Euroscepticismului;

– Combaterea stigmatizării imigranților, dezvoltarea dialogului intercultural și înțelegerea reciprocă.

Principalele activități ce se vor desfășura în cadrul proiectului:

 – Întâlniri online, cu toți partenerii

–  Evenimente internaționale

–  Activități locale (workshopuri, întâlniri cu școlile) pentru a dezvolta conștientizarea istoriei UE ( tratate, scopuri și principii, instituții și politici).

– Activități de diseminare și vizibilitate a proiectului

– Activități de monitorizare și evaluare

Informaţii suplimentare legate de acest proiect se pot găsi la adresa : http://www.alda-europe.eu/newSite/project_dett.php?ID=107.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie