11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Mioveni: „Inovând şi consolidând Europa”

Alte Știri

Mioveniul este singurul oraş din ţara noastră care participă la proiectul „Inovând şi consolidând Europa” implementat printr-un parteneriat extins între 16 ţări europene: România, Franţa, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Spania, Olanda, Macedonia, Serbia, Grecia şi Republica Cehă. La 15 ianuarie a avut loc prima activitate – webinarul online de prezentare a oraşelor participante şi a activităţilor de promovare a valorilor europene întreprinse de fiecare echipă în parte.

Cea de a doua activitate se va desfășura la Roma, în perioada 19-21martie 2018, și reprezintă un eveniment internațional pentru lansarea la nivel european a proiectului.
Totodată, se va celebra și cea de a 61- a aniversare a Tratatului de la Roma.

Reprezentanți ai echipei de implementare din fiecare țară se vor întâlni pentru a discuta și dezbate teme precum: traseul istoric și amintirea momentelor cheie ale întemeierii Uniunii Europene, Uniunea Europeană de astăzi – provocări și subiecte de actualitate, rolul societății civile în conturarea unei Uniuni Europene mai puternice, mai apropiate cetățenilor, instrumente și metode de promovare a dezbaterii civice pe parcursul acțiunilor locale ulterioare, alegerile europene din 2019.

O delegație din Mioveni se va afla în această perioadă la Roma pentru a face schimb de experiență și bune practici cu reprezentanții celorlalte echipe din țările partenere.

Este vorba de Iuliana Iordache – managerul de proiect, Sorana Bratu – responsabil cu vizibilitatea proiectului, Nela Bărbuță – responsabil Achiziții și Dănuț Proca – responsabil cu organizarea activităților.

Proiectul este finanţat prin Programul „Europa pentru cetăţeni”, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut şi va fi finalizat în luna mai a anului 2019.

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie