14.1 C
Campulung Muscel
joi, 2 mai, 2024

Anunț important de la Casa de Pensii Argeș!

Alte Știri

Anunț important de la Casa de Pensii Argeș! Instituția publică anunță că au fost efectuate o serie de modificări în ceea ce privește perioada de plată a pensiilor la domiciliu sau a altor tipuri de drepturi.

Potrivit unui comunicat al Casei de Pensii Argeș, începând cu luna iulie apar următoarele modificări :

  • Începând cu luna iulie 2018, plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor va fi efectuata în perioada 1 – 15 ale lunii. În prezent, aceasta se efectuează în perioada 14 – 28 ale fiecărei luni. Pentru pensionarii  care  nu sunt găsiți la domiciliu,  drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
  • Începând cu luna iulie 2018, plata la domiciliu a drepturilor prevăzute de legi speciale  cum ar fi veteranii de război, liber profesioniștii, ajutorul lunar pentru soțul supraviețuitorva fi efectuată în perioada  1 – 15 ale lunii
  • Pentru persoanele care beneficiază de plata drepturilor de pensie și a altor drepturi prevăzute de legi cu caracter special prin conturi bancare, se va respecta data de 14 a lunii, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
  • De asemenea, începând cu luna iulie 2018, valoarea punctului de pensie se majorează cu 10% și va fi de 1.100 lei.
  •  Începând cu luna iulie 2018, cuantumul indemnizației pentru însoțitor în cazul pensionarilor de invaliditate încadrați în gradul I de invaliditate va fi de 880 lei.

Începând cu luna iulie 2018, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari va fi de 640 lei.

 

Ultimele Știri

E la ordinea zilei. Oameni cu probleme psihice, lăsați de aparținători să hălăduiască pe unde le place și să facă scandaluri îngrozitoare

E la ordinea zilei. Oameni cu probleme psihice, lăsați de aparținători să hălăduiască pe unde le place și să...

Alte știri din aceeași categorie