10.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Nuntă mare în sat! S-a măritat fata primarului!

Alte Știri

Nuntă mare în sat la Rucăr! S-a măritat fata primarului Ionel Dulamă, fiind decalată pentru acest eveniment până și data la Expopastoralis. Doar s-a organizat o asemenea nuntă ca acum 100 de ani.

Mirii s-au îmbrăcat în straie populare, la fel ca și socrii mari și mici, iar invitații la eveniment au fost obligați să participe în straie populare.

O nuntă ca în povești, cu cămașă și opinci a anunțat Simina, fiica primarului Ionel Dulamă.

Reîntoarsă de la Bruxelles unde a promovat tradițiile populare, Simina a pus bazele unei asociații în Rucăr care promovează și conservă portul popular. Chiar și când și-a unit destinul de Ștefan Chiperi, nu a lăsat de-a parte straiele populare.

   De acasă mirii au fost luați cu o căruță trasă de boi, fiind plimbați prin toată comuna cu alai că doar s-a măritat fata primarului.

La biserică, slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, format din preoții parohi ai bisericilor de mir din comună,  iar mirii au purtat straie populare. Prin mulțime s-a făcut remarcat și primarul Ionel Dulamă, îmbrăcat cu straie autentice rucărene.

La o asemenea petrecere unică a participat tot satul pentru că nunta ține trei zile și trei nopți, pentru că așa se făcea și pe vremea strămoșilor celor proaspăt căsătoriți.

Sursă foto: facebook

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie