10.9 C
Campulung Muscel
luni, 29 aprilie, 2024

200 de locuri noi de parcare în Câmpulung!

Alte Știri

200 de locuri noi de parcare în Câmpulung! Acestea și-au făcut apariția după amenajarea străzilor Negru Vodă şi Republicii, pe tronsonul cuprins între fosta Sticlărie, respectiv Bărăţie, până la „Dinicu Golescu”.

Investiţia a inclus Piaţa Jurământului şi Piaţeta Eroului Necunoscut. Și-au făcut apariția mai multe locuri de marcare după ce marcajele au fost făcute verticale. Astfel pe strada Republicii sunt 80 locuri de parcare, iar pe sensul opus pe strada Negru Vodă sunt 120 de locuri unde șoferii își pot parca mașinile atunci când au treburi de rezolvat în zonă. Nu se știe deoacamdată dacă aceste locuri de parcare vor fi cu taxă după reabilitarea orașului!

Au apărut şi indicatoarele stradale pentru locurile de parcare, pentru a indica unde este spitalul municipal Câmpulung.

Indicatoarele care avertizează în privinţa trecerilor de pietoni sunt ce trebuie: mari, vizibile, cu margini reflectorizante, aşadar, şoferii nu mai au nicio scuză de a nu respecta pietonul angajat pe trecere.

Una dintre noutăţile aduse de proiectul aflat aproape de final este „zebra” din dreptul fostei Sticlării către Akta, o zonă în care, veşnic, trecătorii ţopăiau prin faţa maşinilor.

De acum înainte, traversarea se face corespunzător, graţie marcajului care le completează pe cele tradiţionale. S-a creat un mic avantaj şi pentru şoferi, prin amplasarea semafoarelor pietonale în zona dinspre Bărăţie şi în vecinătatea Terasei „Gladiola”, respectiv Hotelul „Regal”, în ideea de a nu mai strangula circulaţia de fiecare dată când un pieton vrea să treacă strada.

Ultimele Știri

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor!

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor! Aceștia trebuie...

Alte știri din aceeași categorie