15.2 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

Jiang Yu a acordat studenților care învață limba chineză Bursa Ambasadorului și cărți în chineză

Alte Știri

De 1 iunie 2019, la Centrul Cultural Mioveni, Ambasada Chinei în România împreună cu Institutul Confucius din cadrul Universității din București și Asociația CHINARO au organizat pentru copiii din China și România evenimentul de “Predarea Ștafetei” cu ocazia zilei internaționale a copilului.

Ambasadorul Jiang Yu, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, Secretar General al Organizatiei Femeilor Social Democrate (OFSD), Maria Lazăr, deputatul Simona Bucura-Oprescu, senator de Argeș, Cristina-Mariana Stocheci, conducerile Asociației CHINARO și ale Institutului Confucius, grupul doamnelor și copiii din cadrul Ambasadei, împreună cu copii și părinți din orașul Mioveni s-au adunat pentru a sărbători Ziua internațională a Copilului, 1 iunie.

Ambasadorul Jiang Yu i-a felicitat călduros pe copii din cele două țări care au participat la petrecerea cu ocazia zilei copilului, urându-le sănătate, fericire și să crească frumos. Ambasadorul Jiang a acordat studenților care învață limba chineză Bursa Ambasadorului și cărți în chineză, încurajând copiii din China și România să învețe și să înțeleagă reciproc limba și cultura celuilalt și să se străduie să devină un “mic mesager” al prieteniei dintre China și România. Elevii premiați au fost Fierăstrău Ivona, Grecu Ioana, Alia Maria, Chițu Rebeca, Petre Sanziana Minerva, Neagu Sofia.

Ambasadorul Jiang Yu a mulțumit guvernului local, școlilor de limbă chineză, Asociației CHINARO și altor instituții pentru sprijinul acordat învățământului limbii chineze și schimburilor civile și subnaționale chino-române, subliniind că China și România s-au respectat, sprijinit și ajutat reciproc mereu în cele 70 de ani.

Ultimele Știri

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor!

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor! Aceștia trebuie...

Alte știri din aceeași categorie