13.5 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Corbi, prima comună din Argeș care a implementat învățământul online

Alte Știri

Administrația locală din Corbi a terminat de implementat proiectul prin care sprijină învățământul online, oferind gratuit tuturor elevilor de la școlile din comuna Corbi, de la clasa I până la clasa a VIII-a, un număr de 210 tablete performante, cu internet inclus, asigurându-se:

– desfăsurarea lecțiilor on-line; – transmiterea de teme și proiecte on-line;- evaluarea și notarea elevilor;- crearea și distribuirea de teste on-line;- comunicarea directă cu elevii, părinții, profesorii;- distribuirea de lecții și resurse didactice.

“După cum se ştie, la Corbi este o mare grijă pentru educaţia tinerei generaţii, schimbul nostru de mâine. Am propus şi legislativul local a aprobat un proiect prin care urmăream dotarea elevilor cu posibilităţi materiale reduse, şi nu numai, cu tablete care să le dea posibilitatea de a participa la lecţiile online. Noi aveam anumite sume alocate în bugetul local pentru stoparea abandonului şcolar prin stimularea prezenţei elevilor la cursuri. Cum acestea nu s-au mai ţinut de la jumătatea lunii martie, s-au făcut nişte economii şi am dirijat sumele spre achiziţionarea de 30 de tablete în primă fază, destinate elevilor din clasa a VIII-a, care au de trecut examenul de Evaluare Naţională. Apoi am căutat posibilităţi de a-i dota pe toţi elevii din clasele I-VIII şi am găsit oferte interesante la firme de telefonie mobilă. Am accesat o ofertă de 5,4 euro lunar, cu abonament, prin care se asigură telefonie şi acces nelimitat la internet pe 2 ani de zile, plus tablete gratuit. Un calcul sumar ne-a demonstrat că putem suporta cheltuielile aferente pentru toţi copiii noştri. Astfel, am primit deja o parte din aceste echipamente, restul urmând să vină pe parcurs, deoarece este o mare cerere pe piaţă. Vom avea grijă ca în perioada următoare să instruim elevii să le folosească participând la lecţii. Din câte ştiu eu, suntem prima comună din Argeş care a implementat învăţământul online!”, a declarat primarul Virgil Baciu.

foto arhiva

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie