14.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 3 iunie, 2023

A ajuns la modă o ie scumpă, iar marama o fiță la orice costumație

Alte Știri

A ajuns la modă o ie scumpă, iar marama o fiță la orice costumație. Va avea costumul popular viitor? Este întrebarea care o macină, după mai bine de patru decenii în această branşă, pe Micşunica Mihăilă, preşedinta de la Marama Musceleană.

Va avea atâta vreme cât există persoane precum cele nominalizate de ea însăşi: Carmen Bârloiu, Elena Iagăr, Cristina Chiriac.

Sunt şi alţii, cu siguranţă, chiar pe plan local, fie promotori, fie rapsozi, fie colecţionari, fie artizani etc., însă cele trei nominalizări au dat foarte bine în contextul unei pledoarii pentru evenimente de acest fel cât mai dese. Iar la asta se pricep de minune.
“În ultimii ani tot mai multe persoane vor să poarte un lucru de calitate deosebită, o ie scumpă, valoroasă. Vor să poarte marama ca pe un produs de lux, nu neapărat costumul național. Mulți tineri aleg să poarte costumul popular la evenimentele principale din viața lor marama ca pe un accesoriu de cea mai bună calitate”, a mai spus Micşunica Mihăilă, preşedinta de la Marama Musceleană.
Ultimele Știri

Festivalul Covrigilor cu Ou. Cel mai delicios la cote maxime

Festivalul Covrigilor cu Ou. Cel mai delicios la cote maxime. Anul acesta durează 2 zile și este organizat de...

Alte știri din aceeași categorie