13.5 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

A început bătălia pentru un loc la catedră. Învățământul preșcolar în limba română luat cu asalt

Alte Știri

A început bătălia pentru un loc la catedră. Învățământul preșcolar în limba română luat cu asalt.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022, se va desfășura miercuri, 20 iulie, începând cu ora 09:00, în centrul de examen de la Colegiul Național ”Alexandru Odobescu”, Pitești.

În județul Argeș, proba se va desfășura la 25 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 178 candidați, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an
  • calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”
  • media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

În vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 07:30 și, cel mai târziu, la ora 08:00, în baza unui document de identitate valabil.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit numai în cazul candidaților cu cerințe speciale cărora, ca urmare a solicitării și pentru asigurarea egalității de șanse, li s-a aprobat acest lucru.

Disciplina de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși este pentru învățământ preșcolar în limba română (71 de candidați).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august.

 

 

 

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie