24.6 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

A mers cu mașina la furat de lemne, i-a luat foc în pădure și a fugit! VIDEO

Alte Știri

Incendiul din pădurea Bogaţi care s-a extins pe zeci de hectare a fost provocat de un tânăr care se dusese la furat de lemne. Acesta era însoţit de doi minori, unul de 13, altul de 16 ani. Maşina cu care voiau să transporte copacul tăiat ilegal a luat foc după ce şoferul a accelerat-o excesiv.

În loc să stingă focul sau să ceară ajutor la pompieri, cei trei au fugit şi de la autoturism flăcările s-au extins în pădure. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost identificat şi, miercuri seara, a fost reţinut.

După ce a fost depistată maşina arsă în pădure şi s-a stabilit cauza incendiului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

„Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 08 noiembrie a.c., bărbatul, împreună cu doi minori, ar fi tăiat fără drept și sustras un arbore de esență carpen, din pădurea aparținând Ocolului Silvic Topoloveni, arbore ce ar fost tăiat în segmente mai mici și încărcat într-un autoturism, iar în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a izbucnit un incendiu ce a cuprins, atât autoturismul în cauză, cât și mai multe hectare de litieră de pădure.” a transmis Mădălina Epure, purtător ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.

Adrian M., de 22 de ani, a fost reţinut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.
Ieri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. S-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

sursa – curierulzilei.ro

Ultimele Știri

Ultimă oră. Un bărbat a fost mușcat de un urs la Rucăr

Ultimă oră. Un cioban de la o stână din Rucăr a fost mușcat de un urs. Bărbatul în vârstă...

Alte știri din aceeași categorie