-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

A sunat ultimul clopoțel pentru elevii din Lăzărești, într-un cămin modern! VIDEO

Alte Știri

A sunat ultimul clopoțel pentru cei 192 de copii care învață la Şcoala Gimnazială Lăzăreşti (preprimar, primar, gimnazial). Duminică, 17 iunie conducerea școlii cu sprijinul primăriei Schitu Golești a organizat festivitatea de absolvire pentru cei 192 de preșcolari, școlari și elevi. Evenimentul a fost organizat în Căminul Cultural din Lăzărești reabilitat modern, după nici un an de zile de când au fost demarate lucrările de construcție și reabilitare de primarul Vasile Tudorel Miriță, din bani de la bugetul local în valoare de aproape 5 miliarde de lei vechi.A sunat ultimul clopoțel pentru elevii din Lăzărești, într-un cămin modern! VIDEO

Edilul localității a declarat pentru Ziarul din Muscel că lucrările de reabilitare au constat în: refacere acoperiș; realizarea unei loje la vechea cameră de proiecție film și realizarea unei scări de acces din lemn spre aceasta; reamenajare oficiu; modificări scenă; înlocuire tâmplărie lemn cu tâmplărie PVC; finisaje interioare și exterioare, anvelopare imobil și reabilitare trotuare și trepte exterioare; reabilitarea unei terase acoperite în fața Căminului Cultural; reabilitare utilități, refacere acoperiș prin păstrarea formei acoperișului existent.

Căminul Cultural din Lăzărești va găzdui de-a lungul timpului activități culturale dar poate fi închiriat și pentru nunți, botezuri, alte evenimente importante din viața locuitorilor din Schitu Golești deoarece deține o bucătărie modern utilată și toate condițiile necesare impuse de alte instituții ale statului.

Mai mult decât atât primarul Vasile Tudorel Miriță dorește ca să reînvie tradiția organizării ultimul clopoțel la Căminul Cultural din Lăzărești așa cum se făcea pe vremuri, pentru ca părinții să poată participa în număr mare să vadă rezultatele micuților lor de peste an, într-un mod organizat deoarece căminul are 200 de scaune dar și mobilierul necesar pentru organizare acestor evenimente.

Astăzi, micuții instruiți de cadrele didactice ale școlii din Lăzărești au depus toate eforturile pentru a fi la înălțime pe scenă.

În anul 2016, consilierii locali din Schitu Golești au înființat Ansamblul de dansuri „Hora” deoarece au vrut să revigoreze această activitate culturală. Nelu Horobeanu este instructorul angajat de primăria Schitu Golești.

,,Înfiinţarea ansamblului s-a produs prin îndeplinirea a două obiective şi anume: să intrăm şi noi în rândul lumii din acest punct de vedere, aşa cum sunt  alte comune învecinate, iar la al doilea, exista o Măsură, 7.6, în PNDR, pentru fonduri europene, unde trebuia să faci dovada că ai activitate culturală. Practic, a fost cheia ca să accesăm nişte fonduri europene, în vederea reabilitării Căminului din Schitu Goleşti. Am depus acel proiect pe Măsura 7.6 la CRFIR Târgovişte, am obţinut finanţare şi aceasta se datorează în mare parte existenţei ansamblului. A început să participe la diferite festivaluri. Ideea este următoarea. În cadrul proiectului pe care l-am câştigat intră inclusiv dotarea cu costume populare a membrilor acestui ansamblu. Nu facem două plăţi de două ori. Anul acesta, am buget mai mic cu vreo 10 miliarde, nu îmi permit să iau costume acum, în condiţiile în care, la anul, oricum, le pot lua prin proiectul cu finanţare europeană. Am hotărât că luăm, dar va fi în cadrul proiectului”, a mai declarat primarul Vasile Miriţă.

La ultimul clopoțel organizat la Căminul Cultural din Lăzărești, Ansamblul de dansuri „Hora” coordonat de Nelu Horobeanu a urcat pe scenă. Cei 33 de dansatori au învățat să joace hora din Muscel, dansuri specifice din nordul județului Argeș, dar și pe cele oltenești.

Alături de Ansamblul de dansuri „Hora” pe scenă au mai cântat Cerasela Racolțea, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Lăzăreşti dar și Daniel Ciobotea, dansator și cântăreț la Ansamblul de dansuri „Carpați”.

 

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie