30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Afaceristul din Argeș care a dat lovitura vieții. Cum a păcălit banca printr-o metodă inedită

Alte Știri

Afaceristul din Argeș care a dat lovitura vieții. Cum a păcălit banca printr-o metodă inedită. Omul de afaceri a convins angajata băncii să îi ofere contractul la locuința proprie, unde a semnat în locul soției sale, ca garant fideiusor.

CITEȘTE ȘI. Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

În luna iunie 2019, un bărbat din Argeș s-a decis să obțină un credit de 80.000 de la Raiffeisen Bank Pitești pentru firma sa. Pentru a obține creditul era necesar, însă, un garant fideiusor. Conform condițiilor de creditare, soția era singura care putea avea această calitate. Deși cei doi erau căsătoriți, nu se mai înțelegeau și urmau să se despartă. Pentru că femeia nu ar fi acceptat să fie garant, soțul a semnat actele în numele său, fără acordul ei.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

  • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
  • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
  • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
  • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
  • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
  • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
  • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI. Argeșul pe primul loc. Când vom putea “zbura” cu mașina pe autostrada Pitești-Sibiu

Afaceristul din Argeș care a dat lovitura vieții. Cum a păcălit banca printr-o metodă inedită

Văzându-se în fața anchetatorilor, bărbatul și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul. Pe 29 aprilie 2024, Judecătoria Pitești i-a admis acordul și l-a condamnat la un an și cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt cei o jumătate de milion de pensionari care după 15 ani de cotizare primesc aproape 600 de euro, pensie

Potrivit condițiilor de creditare, contractul trebuia semnat de toate părțile la sediul unității bancare, după prezentarea cărții de identitate, în fața funcționarului care se ocupa de întocmirea documentației.

Pentru că se cunoștea cu angajata băncii, bărbatul i-a spus acesteia că soția sa nu poate veni la bancă pentru a semna în calitate de garant fideiusor. În acordul de recunoaștere a vinovăției se arată faptul că bărbatul a rugat-o să îi dea actele de credit nesemnate și să i le ducă soției sale pentru a le semna, sub pretextul mincinos, că aceasta din urmă tocmai a ajuns acasă de la serviciu și este obosită.

CITEȘTE ȘI. S-a decis. Ce mame ies mai repede la pensie

„În aceeași zi, inculpatul a semnat contractul de credit și Anexa 4 la contract, prin contrafacerea subscrierii, în numele persoanei vătămate…, fără acordul acesteia, la rubrica garant fideiusor. După semnarea documentelor, a doua zi, inculpatul a mers la bancă și le-a înmânat funcționarului bancar, în vederea finalizării procedurii de încheiere a contractului de credit”, menționează procurorii.

CITEȘTE ȘI. Ce obligație au românii care dețin carduri de energie, până la data de 31 mai 2024

În baza documentelor false depuse, afaceristul a primit cei 80.000 de lei de la bancă. Despre înșelăciunea bărbatului s-a aflat abia după ce nu ar fi plătit la timp ratele. La trei ani de la aprobarea creditului, în septembrie 2022, fosta soție a bărbatului a fost informată că toate conturile sale bancare au fost poprite, de către un executor judecătoresc.
Așa a aflat de existenta contractului de credit, încheiat în iunie 2019 și în care avea calitatea de garant fideiusor. După ce a intrat în posesia unei copii a contractului, a constatat că semnătura i-a fost imitată și a anunțat organele penale, arată Adevărul.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.
Ultimele Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum să faci cea mai bună vișinată în casă

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum să faci cea mai bună vișinată în casă. Secretul pentru o vișinată aromată și...

Alte știri din aceeași categorie