ALARMANT: Din ce în ce mai mulți minori sunt bolnavi de SIDA!

ALARMANT: Din ce în ce mai mulți minori sunt bolnavi de SIDA!

ALARMANT: Din ce în ce mai mulți minori sunt bolnavi de SIDA! Anul acesta, până la sfârșitul lunii septembrie, în județul Argeș au fost depistate cu virusul HIV 10 persoane, toate cu vârsta de peste 14 ani.

Conform datelor de la nivelul Compartimentului de Monitorizare al Infecţiei HIV/SIDA de la nivelul INBI Matei Balş, în România trăiau la 30 iunie 2019 un număr de 15.999 persoane infectate cu HIV, iar în primele 6 luni ale anului s-au diagnosticat cu HIV/SIDA un număr de 315 persoane

„În România trăiesc aproape 16.000 de persoane infectate cu HIV și, numai în primele 6 luni ale acestui an au fost diagnosticate 315 persoane. În primul rând, societatea ar trebui să nu mai stigmatizeze aceste persoane. Multe suferă mai mult din cauza discriminării decât a infecției în sine, ceea ce este foarte trist. A-ți cunoaște statutul HIV este primul pas spre tratament, prevenire și acces la servicii de suport. Datorită progreselor privind medicamentele anti HIV, dacă virusul este descoperit suficient de devreme, nu va avea aproape niciun impact asupra vieții zilnice, poți avea o stare de sănătate bună și poți deveni nedetectabil, prevenind astfel transmiterea virusului”, a declarat Cristian Tănase, președinte al Asociației NEOS.

Asociaţia menţionată, cu sprijinul UNOPA (Uniunea Națională a Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) derulează în această perioadă o campanie care îi informează pe studenți despre infecția cu HIV.

Testarea HIV în România este gratuită, dacă se solicită testul HIV la Direcția de Sănătate Publică din fiecare județ.

About The Author

Related posts