Alcoolul a distrus-o! Doar oamenii legii o mai salvează adunând-o de pe drumuri!

Alcoolul a distrus-o! Doar oamenii legii o mai salvează adunând-o de pe drumuri!

Filofetia Oancea are doar 45 de ani. Femeia are trei copii minori cu un bărbat din satul Lăzăreşti. De câţiva ani aceasta şi-a părăsit familia şi cerşeşte pe străzile din Câmpulung. Uneori era văzută şi cu copiii minori după ea prin oraş, însă acum tatăl micuţilor a decis să îi ia la el, acolo unde copiii ar avea o viaţă mai bună, numai că se împiedică de faptul că femeia care le-a dat viaţă nu vrea să îi lase în grija tatălui. Nu vrea şi mai ales nu poate pentru că are buletinul expirat şi nici nu vrea să fie ajutată să intre în legalitate. După mai multe încercări ale tatălui biologic de a-şi lua copiii definitiv de lângă Filofteia, aceasta pare că s-a resemnat, însă pe micuţi i-a luat să stea la el acasă în condiţii bune. Omul lucrează în străinătate şi doreşte să îşi ia cu el copiii, să îi dea la o şcoală să îi educe şi să îi crească aşa cum ar trebui, însă nu ajunge la o înţelegere cu mama lor. Femeia este într-o avansată stare de degradare, iar alcoolul i-a întunecat minţile. Dacă în lunile de iarnă a stat prin spital pentru că păduchii şi infecţia i-au distrus pielea capului, acum femeia este des văzută în zona Pieţei Centrale a municipiului Câmpulung, la cerşit. Anii trecuţi stătea în faţa unei cofetării din centrul oraşului, acum însă s-a mutat. Stă când pe scările de la intrarea în piaţă, când pe bordură, pe unde i se taie picioarele de la consumul de alcool, pentru că bruma de bani pe care o cerşeşte o „investeşte” în alcool. Vineri, aceasta a fost descoperită într-o baltă de urină, fără putere să se mai ridice de jos, beată, stând în faţa Pieţei Centrale. Poliţiştii locali au sesizat că femeia nu se mai poate mişca şi au sunat la 112 pentru ca aceasta să fie transferată la UPU Câmpulung.

A sosit în timp scurt o ambulanţă a Serviciului din Câmpulung, iar cadrele medicale de pe aceasta, după ce au consultat-o au urcat-o în maşină şi au transportat-o la spital.

Din păcate Filofteia Oancea nu va sta prea mult internată, când îşi va reveni va pleca din nou pe străzi şi cel mai probabil istoria se va repeta.

About The Author

Related posts