-3.2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

ALERTĂ! Vânt puternic şi ninsoare…

Alte Știri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţă, o avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsoare pentru şapte judeţe.

Avertizarea vizează judeţele Vâlcea, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj şi este valabilă până la ora 11.00, în Vâlcea, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

În acest interval, în zona de munte a acestor judeţe, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 de kilometri la oră, precum şi ninsoare.

De asemenea, meteorologii au anunţat intensificări temporare ale vântului, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi disconfort termic de vineri de la ora 21:00 până luni la ora 23:00.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică dimineaţa vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul şi centrul ţării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 şi 55 km/h.

La munte, în special, la altitudini de peste 1600 de metri, rafalele vor depăşi 65-70 de kilometri la oră, iar pe creste 80-90 kilometri la oră. Trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Duminică şi luni intensitatea vântului va fi în creştere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare.

În zona de munte va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă consistent.

Temperaturile vor scădea în toată ţara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece, precizează ANM.

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie