17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Alina Gorghiu, întâlnire cu cea mai șmecheră femeie din istoria Japoniei

Alte Știri

Alina Gorghiu, întâlnire cu cea mai șmecheră femeie din istoria Japoniei.

Yuriko Koike, Guvernatoarea prefecturii Tokyo, gestionează o zonă cu 37 de milioane de oameni. Este prima femeie din istoria Japoniei care ocupă acest rol. A fost o onoare să o întâlnesc ieri.
“Am discutat despre egalitatea dintre femei și bărbați în politică, cum e în România 🇹🇩, cum e în Japonia 🇯🇵: “nu e ușor să spargi gheața într-o lume a bărbaților” a spus doamna Koike. Așa e. Însă proiectele pentru promovarea femeilor în politică sunt un “must.”

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...

Alina Gorghiu, întâlnire cu cea mai șmecheră femeie din istoria Japoniei

Criza umanitară declanșată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Am felicitat-o pe doamna Koike pentru Conferința de la Tokyo pentru sprijinirea Ucrainei care a avut loc chiar luni.
Democrația, statul de drept și progresul sunt valori pe care se sprijină și Parteneriatul Strategic dintre România și Japonia”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.
România este singura țară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declarație de cooperare în domeniul justiției. Și a 11-a din lume.
“Am semnat acest document, alături de omologul nipon, Ryuji Koizumi. Este și prima declarație de cooperare în domeniul justiției între România și Japonia, după stabilirea Parteneriatului Strategic între țările noastre.
Este un moment deosebit. Mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naționale pentru Prevenirea Recidivei.

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...
De 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experiența japoneză în domeniul acțiunii comunitare. Această declarație înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare și de probațiune.
Cu ocazia întâlnirii de la Tokyo am mulțumit părții nipone pentru susținerea arătată României în procesul de aderare la OCDE, un obiectiv strategic pentru țara noastră”, a mai scris Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.
Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie