0.7 C
Campulung Muscel
vineri, 8 decembrie, 2023

Alina Gorghiu, mesaj către specialiștii în drept din Argeș: ”Blocați fenomenul drogurilor!”

Alte Știri

Alina Gorghiu, mesaj către specialiștii în drept din Argeș: ”Blocați fenomenul drogurilor!”.

Președinta PNL Argeș și ministra justiției, Alina Gorghiu, a participat, marți 19 septembrie, la o întâlnire cu reprezentanți argeșeni ai profesiilor liberale – notari, avocați, executori judecătorești, experți tehnici judiciari, traducători autorizați – organizată de Comisia de Justiție și Drepturi Cetățenești a PNL Argeș.

Mulțumind participanților pentru prezența la acest eveniment, Alina Gorghiu a precizat că îi consideră parteneri de dialog pe toți profesioniștii și că aceștia trebuie să cunoască cât mai bine direcțiile de acțiune și perspectivele pe care Ministerul Justiției le are în vedere pentru perioada următoare.

Alina Gorghiu, mesaj către specialiștii în drept din Argeș: ”Blocați fenomenul drogurilor!”

Printre prioritățile pe termen scurt avute în vedere de ministerul pe care îl conduce, Alina Gorghiu a menționat proiectele de educație juridică, demersurile pentru readucerea în țară a fugarilor, inclusiv proiectele legislative aflate în pregătire pentru combaterea acestui fenomen, investițiile în derulare la nivelul sistemului de justiție, promovarea legislației cu privire la Ordinul de Protecție și Ordinul de Protecție Provizoriu.

Un alt punct pe agenda discuțiilor a fost problema combaterii fenomenului drogurilor.

În acest context, ministra justiției a menționat că, la nivelul județului Argeș, reprezentanții profesiilor juridice au contribuit mult la promovarea educației juridice și le-a cerut implicare și pentru blocarea fenomenului drogurilor.

Dezbaterile cu cei prezenți au vizat inclusiv digitalizarea, durata excesivă a proceselor, procesul de recrutare a experților tehnici, judiciari precum și nivelul onorariilor pentru avocații din oficiu.

 

Ultimele Știri

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii. Guvernul a anunțat cum calculezi ce pensie...

Alte știri din aceeași categorie