33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Amenzi de 2.500 de lei pentru românii care își ”asumă” un loc de parcare

Alte Știri

Amenzi de 2.500 de lei pentru românii care își ”asumă” un loc de parcare. Locurile de parcare reprezintă una dintre cele mai mari probleme, mai ales în Capitală. Mulți dintre șoferi parchează mașinile în locuri nepermise și riscă amenzi usturătoare.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare, inclusiv cea pe trotuare.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Amenzi de 2.500 de lei pentru românii care își ”asumă” un loc de parcare

Cei care încalcă această lege sunt amendați cu nu mai puțin de 870 de lei, dar si cu puncte de penalizare. Totuși, dacă șoferii achită amenda pentru parcare neregulamentară în termen de 15 zile, vor plăti doar jumătate.

O altă problemă o ridică șoferii care ”rezervă” un loc de parcare ilegal.

Conform legii, ”amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare” se sancționează cu amendă de până la 2.500 de lei.

Mai mult decât atât, aceștia riscă și dosar penal, dar și o pedeapsă cu închisoarea. Românii care încearcă să-și asume un loc de parcare pot sta de la 2 luni la 2 ani în spatele gratiilor.

 

 

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie