15.3 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

AMETISTUL: Ce nu știați despre proprietățile vindecătoare!

Alte Știri

Ametistul este o varietate de cuarț violet-albăstrui. Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz. Culoarea este distríbuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise. Factori determinanți ai culorii sunt realizate prin prezența ionilor de Fe așezați în structura atomică a rețelei tetraedrice. Culoarea ametistului s-ar datora prin înlocuirea unor atomi de siliciu cu atomi de fier, aceasta fiind o teorie controversată. Ametistele se pot transforma prin supunere la radiație în cristale incolore. Un efect asemănător de schimbare a culorii se realizează prin expunerea la soare, sau la căldură un timp mai îndelungat mineralului.

9 Proprietăți Vindecătoare ale Cristalului de Ametist

Proprietatea #1:Protecție

Pentru cei care nu se simt în siguranţă sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Este bine să ai asupra ta o astfel de piatră mai ales dacă intri în această categorie de persoane. Rolul de protecție al ametistului este cunoscut de pe vremea  celților care  o considerau piatra druizilor. În India era piatra brahmanilor, în timp ce, în budism, ametistul era perceput drept piatra evoluției pe treptele spiritualității. Despre ametist se crede că poate transforma energia în iubire și conferă o stare de liniște sufletească.

Proprietatea #2:Stimulator

Stimulează capacităţile intelectuale şi spirituale ale omului, calităţile psihice, curajul, deschiderea spirituală, sentimentul de mulţumire, intuiţia, bunul simţ, capacităţile extrasenzoriale, încrederea de sine, respectul pentru propria persoană, farmecul personal, concentrarea, munca susţinută, capacităţile spirituale. Leonardo da Vinci consideră că ametistul alungă găndurile rele și sporește inteligența oamenilor. In Evul Mediu, conducătorii Bisericii Catolice credeau că ametistul nu numai că îi apară de vicii, dar îi și ajută pe preoți să respecte jurământul de castitate. În cele din urmă, ametistul a ajuns să fie considerat piatra episcopală; în prezent, mulți episcopi poartă inele cu ametist. In Tibet, budiștii îl socotesc o piatră sacră, poartă medalioane din ametist și își fac adesea mătănii din cristale de ametist.

Proprietatea #3:Siguranță

Aduce putere, stabilitate, rezistenţă, pace, judecată corectă, pace interioară, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protecţie, idei noi, o direcţie în momente de derută, stabilitate financiară, prestigiu şi recunoaştere.

Proprietatea #4:Combativitate 

Combate furia, nerăbdarea, coşmarurile, stresul, agitaţia, depresia, tristeţea, disperarea, lipsa de comunicare.

Datorită efectului de calmare a mentalului, ametistul este o piatră care poate fi folosită în cazul suprasolicitărilor sau al stărilor mentale copleşitoare.
Este una dintre cele mai bune pietre care pot fi folosite în caz de tensiuni sau migrene deoarece uşurează anxietăţile mentale care tind să cauzeze aceste suferinţe. Violetul ametistului este compus din mai multe nuanţe de albastru şi roşu. Ametistul este în mod special de mare ajutor persoanelor care suferă în mod curent de coşmaruri. Înainte de culcare puneţi un cristal de ametist pe frunte şi programaţi-l să vă protejeze pe timpul somnului. Pe urmă puneţi-l sub pernă şi dormiţi liniştit. Continuarea o găsiți aici!

 

 

Ultimele Știri

Cristian Gentea: ”Încrederea pe care piteștenii mi-au acordat-o acum aproape 4 ani a fost o responsabilitate uriașă pentru mine!”

Cristian Gentea: ”Încrederea pe care piteștenii mi-au acordat-o acum aproape 4 ani a fost o responsabilitate uriașă pentru mine!” Cristian...

Alte știri din aceeași categorie