-3.2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

Angajaţii de la Edilul şi consilierii locali…aceleaşi nevoi?!

Alte Știri

Angajaţii de la societatea Edilul ameninţă primăria Câmpulung cu procese iar consilierii locali nu vor să îşi asume nicio responsabilitate. Toate se învârt în jurul asocierii cu Raja Constanţa. Atunci când toţi locuitorii oraşului au rămas fără apă potabilă în locuinţe toţi responsabilii au cerut ajutor constănţenilor care s-au prezentat imediat la Câmpulung cu utilajele necesare pentru repararea conductei avariate care a lăsat un oraş întreg fără apă la robinete. Apoi pentru refacerea conductelor vechi ale oraşului, neschimbate din anii 1900, tot cei cu funcţii de decizie au hotărât aderarea la A.D.I „Apă – Canal” Constanţa pentru accesarea fondurilor europene. Aleşii locali au votat asocierea cu Raja Constanţa, iar acum când s-au trezit cu ameninţări din partea angajaţilor Edilului au găsit rezolvarea tuturor problemelor!

Vor să voteze un proiect de hotărâre ca să iasă din A.D.I-ul constănţean iar membrii AGA să rezolve toate problemele cu umflarea conturilor omului de afaceri Gheorghe Văsâi cu cei 700.000 de euro, în urma răscumpărării acţiunilor de la Financiar Urban.

Timp în care unii consilieri locali au judecat corect de pe margine dar au votat în tandem cu ceilalţi din partid, consilierul Sergiu Cicu a găsit soluţia cea mai salvatoare. Presa locală este vinovată că a făcut publice reacţiile angajaţilor de la Edilul şi…(probabil comportamentul dual al celor care se gândesc doar la interesul personal în această afacere cu apă şi gunoi!).

Larisa Dole nu mai este purtătorul de cuvânt al instituţiei!

După ce unii consilieri locali s-au arătat revoltaţi de faptul că există şi jurnalişti în Câmpulung (probabil fac tot posibilul de ani de zile ca aceştia să dispară definitiv, cum au lăsat de înţeles, se pare că nu ar mai exista bătăi de cap), Larisa Dole şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al societăţii Edilul.

,,Subsemnata Dole Larisa, şef al Compartimentului Management Integrat, desemnată purtător de cuvânt al societăţii Edilul prin Decizia nr. 63 din 09.08.2015, vă, rog sa luaţi act de decizia mea de a renunţa la această responsabilitate, motivată de dificultăţi personale legate de asigurarea transparenţei în   comunicarea cu mass-media” se arată în documentul remis redacţiei noastre către fostul purtător de cuvânt.

Angajaţii ameninţă cu procese prin instanţe!

Este mare forfotă printre angajaţii de la societatea Edilul după ce Municipalitatea a preluat toate acţiunile şi s-a asociat cu Raja Constanţa. Acestora le este frică că vor fi daţi afară. Reprezentanţii constănţeni au precizat că întreg personalul care prestează în prezent activitatea va fi menţinut, însă va trebui să îndeplinească criteriile de performanţă stabilite.

Membrii de sindicat din cadrul S.C. EDILUL C.G.A S.A întruniţi în şedinţa din data de 26.09.2017 au stabilit următoarele:

,,În Contractul Colectiv de Muncă al S.C. EDILUL CGA S.A., înregistrat la ITM Argeş cu nr.127/23.12.2016, sunt prevăzute drepturi şi obligaţii la un nivel superior faţă de drepturile şi obligaţiile prevăzute în C.C.M. al RAJA S.A., iar salariaţii S.C. EDILUL CGA S.A. vor fi afectaţi în mod direct prin pierderea unor drepturi salariale, şi aşa destul de modeste. În acest moment peste 60% din personalul S.C. EDILUL CGA S.A. are salariul minim, deşi este personal calificat cu experienţă mare în domeniul alimentării cu apă şi canalizării, iar numărul de personal este în continuă scădere, prin pensionarea celor care întrunesc condiţiile legale.

Grav este faptul că nu am fost nici măcar consultaţi, nicidecum demersurile pentru fuzionarea prin absorbţie să se facă numai cu acordul sindicatelor!!!

Dacă nu se va respecta această prevedere în cazul concesiunii, ne vom adresa instanţelor de judecată pentru soluţionarea cauzei”.

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie