19.6 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Angela Ciurea, avocatul lui Pendiuc întoarce armele împotriva lui Kovesi

Alte Știri

Deputatul Cătălin Rădulescu a anunţat într-o conferinţă de presă că avocaţii care îl apără pe primarul Tudor Pendiuc în ,,DOSARUL AUTOBUZUL” sunt foşti procurori pe nume Angela Ciurea, fost procuror-şef DIICOT, şi Adrian Miclescu, fost procuror-şef adjunct al DNA.

Motivul pentru care Angela Ciurea a devenit avocat?

Angela Ciurea, fost procuror DIICOT, în perioada 1 august 2006 – 6 ianuarie 2009 a fost exclusă din magistratură pe 16 septembrie 2009 pe motiv că s-ar fi văzut cu unul dintre inculpaţi dintr-un dosar pe care-l instrumenta, fără să fie autorizată. La acea vreme Angela Ciurea, a dezvăluit public de ce a fost nevoită să renunţe la funcţie şi să intre în avocatură, cum Procurorul General al României, Codruţa Kovesi, în prezent pocurorul-şef al DNA, îi dicta ce poziţie să adopte în anumite dosare cu nume “grele”, şi cum era dojenită de Kovesi dacă făcea ceva fără ştirea ei.

Cine este avocatul Adrian Miclescu?

Adrian Miclescu a activat ca procuror din 1987, mai întâi la Parchetul Sectorului 2, apoi la Parchetul Capitalei, la criminalistică, reuşind să obţină în urma rechizitoriilor sale 60 de condamnări pentru omor, din care două cu închisoare pe viaţă. A devenit cunoscut pentru cazul Rada Pătraşcu – o asistenta medicală care ucidea în serie bătrâni aflaţi sub îngrijirea ei. În perioada 2001 – 2002 a activat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti şi la Parchetul General pe cazuri de siguranţă naţională, anticorupţie şi criminalitate macro-economică.

Din septembrie 2002 a coordonat activitatea de înfiinţare şi organizare a Parchetului Naţional Anticorupţie, al cărui procuror şef adjunct a fost până în 2005. Miclescu este iniţiatorul înfiinţării Serviciului Tehnic (de ascultări) al DNA, serviciu specializat în flagrante şi înregistrări directe prin reţeaua SRI. În 2005, când a avut loc marea epurare a PNA, ca urmare a unui raport al “Freedom House”,  a fost debarcat politic din funcţie. De atunci şi până în noiembrie 2009 a activat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. În prezent este avocat, specializat în cauze de anticorupţie.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie