5.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Anunț important de la Casa de Pensii Argeș!

Alte Știri

Anunț important de la Casa de Pensii Argeș! Instituția publică anunță că au fost efectuate o serie de modificări în ceea ce privește perioada de plată a pensiilor la domiciliu sau a altor tipuri de drepturi.

Potrivit unui comunicat al Casei de Pensii Argeș, începând cu luna iulie apar următoarele modificări :

  • Începând cu luna iulie 2018, plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor va fi efectuata în perioada 1 – 15 ale lunii. În prezent, aceasta se efectuează în perioada 14 – 28 ale fiecărei luni. Pentru pensionarii  care  nu sunt găsiți la domiciliu,  drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
  • Începând cu luna iulie 2018, plata la domiciliu a drepturilor prevăzute de legi speciale  cum ar fi veteranii de război, liber profesioniștii, ajutorul lunar pentru soțul supraviețuitorva fi efectuată în perioada  1 – 15 ale lunii
  • Pentru persoanele care beneficiază de plata drepturilor de pensie și a altor drepturi prevăzute de legi cu caracter special prin conturi bancare, se va respecta data de 14 a lunii, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
  • De asemenea, începând cu luna iulie 2018, valoarea punctului de pensie se majorează cu 10% și va fi de 1.100 lei.
  •  Începând cu luna iulie 2018, cuantumul indemnizației pentru însoțitor în cazul pensionarilor de invaliditate încadrați în gradul I de invaliditate va fi de 880 lei.

Începând cu luna iulie 2018, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari va fi de 640 lei.

 

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie