0.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Anunțul ministrului Educației legat de școli!

Alte Știri

Anunțul ministrului Educației legat de școli! Ministrul Educației a anunțat că școlile și grădinițele se redeschid începând de luni, 28 ianuarie. Ecaterina Andronescu a explicat că, pentru elevi, aceasta va fi ultima săptămână, înainte de vacanța intersemestrială.

Ministrul a motivat că, în această perioadă, se încheie situația școlară, iar închiderea școlilor pe fondul răspândirii virusului gripal ar fi creat probleme.

„Este ultima săptămână din semestru, se încheie situaţia şcolară şi noi nu putem bulversa situaţia”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena3.

Ministrul Educației a precizat că în fiecare școală se face un triaj în fiecare dimineață, pentru a se limita îmbolnăvirea elevilor cu virusul gripal.

„Îmi pun speranța că părinții sunt responsabili (…) Și școala are obligația să vegheze cu toată seriziotatea pentru a nu extinde stările de boală în colectivități”, a precizat Andronescu.

Ministrul a motivat că, în această perioadă, se încheie situația școlară, iar închiderea școlilor pe fondul răspândirii virusului gripal ar fi creat probleme.

De asemenea, aceasta a făcut un apel către părinți pentru a nu-i duce pe copii la școală dacă sunt bolnavi. Şcolile au fost închise vineri, 25 ianuarie.

Ministrul Educației a decis ca elevii să primească o zi liberă, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății privind limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul preșcolarilor și elevilor. Pentru elevi, este ultima săptămână de cursuri, înainte de vacanța intersemestrială, în perioada 2-10 februarie.

 

 

 

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie