-7 C
Campulung Muscel
joi, 9 februarie, 2023

Anunțul momentului pentru milioane de români! Schimbări radicale în privința pensiilor private din Pilonul II

Alte Știri

O nouă lege a apărut în Monitorul Oficial. Modificarea vizează Pilonul II de pensii privare, conform unei norme aprobate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

ASF a publicat recent o normă potrivit căreia fondurile de pensii din pilonul II vor trebui publicate lunar, pe structura detaliată a investițiilor. Până la noua lege, informațiile erau publicate de trei ori pe an.

Reglementarea va presupune întoarcerea la vechea procedură, de acum un an și jumătate, care presupunea publicarea lunară a rapoartelor.

Potrivit ultimului raport publicat de ASF, fondurile de pensii private au crescut cu 7% față de perioada anului trecut. Așadar, se poate observa creșterea nivelului în mai, față de 31 mai 2022, valoarea ajungând la 88,03 de lei.

Un alt detaliu important legat de pilonul II de pensii este acela că românii nu pot primi mai puțin decât au cotizat la stat, indiferent de alți factori economici. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Informația momentului. Scandal pe un transformator

Informația momentului. Scandal pe un transformator. De câteva zile, în comuna Bughea de Sus. Mai multe familii au fost...

Alte știri din aceeași categorie