23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă acest semn de pe mai toate mașinile!

Alte Știri

Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă acest semn de pe mai toate mașinile! Tu știi ce reprezintă simbolul acesta de pe maşinile din România?

Este deseori întâlnit în trafic, însă puțini conaționali știu la ce anume face trimitere. S-ar putea să te surprindă, însă are conotații religioase. Află în rândurile de mai jos cine sunt persoanele care folosesc acest simbol și ce indică.

Când stăm la semafor şi avem timp să ne uităm la maşinile din jur, vedem că pe multe dintre ele sunt lipite tot felul de însemne.

Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă acest semn de pe mai toate mașinile!

De la cele care recomandă o conduită preventivă pentru eliminarea oricărui pericol pentru participanţii la trafic, până la cele cu mesaje haioase.

Unul dintre cele des-întâlnite e un peşte stilizat, pe care unii îl consideră simbolul unor secte sau al adpţilor vreunei religii obscure.

Poate aţi mai văzut pe străzi maşini care au pe spate ca emblemă simbolul unui peşte. Acesta este purtat ca un simbol religios.

Desenul respectiv se numeşte „peştele lui Isus”, fiind un acronim al grecescului ΙΧΘΥΣ „ichthys” – (Iesous Christos Theou Yios Soter), adică „Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu Mantuitorul”.

Iota (I) este prima literă de la Iēsous , adică ”Isus„.

Chi (CH) este prima literă de Christos, care se traduce prin „uns”.

Theta (TH) este prima literă de Theou , grecescul pentru „Dumnezeu”.

Ypsilon (Y) este prima litera a cuvântului Yios , grecescul pentru „Fiul”.

Sigma (e) este prima literă de la cuvântul Soter, care înseamnă „Salvator”.

Pestele este un simbol creștin evident încă din Evanghelia după Matei 4:19: „Si le-a zis: Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni.”

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie