0.7 C
Campulung Muscel
vineri, 8 decembrie, 2023

ARGEȘ. Campania naţională de informare a tinerilor din sistemul de protecţie specială

Alte Știri

Campania naţională de informare a tinerilor din sistemul de protecţie specială şi a mamelor minore asupra drepturilor şi opţiunilor pe care le au la împlinirea vârstei de 18 ani, precum și asupra riscurilor consumului și/sau traficului de droguri.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș organizează, joi, 28.09.2023, o sesiune de informare a tinerilor cu vârsta de peste 17 ani, beneficiari ai sistemului de protecţie specială din judeţul Argeş, cu privire la drepturile de care pot beneficia în cazul în care vor dori sau intenţionează deja să părăsească sistemul de protecţie specială, la împlinirea vârstei majoratului.

ARGEȘ. Campania naţională de informare a tinerilor din sistemul de protecţie specială

Acțiunea se desfășoară în cadrul Campaniei naţionale de informare a tinerilor din sistemul de protecţie specială şi a mamelor minore asupra drepturilor şi opţiunilor pe care le au la împlinirea vârstei de 18 ani, precum și asupra riscurilor consumului și/sau traficului de droguri, iniţiată de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse – Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Evenimentul va avea loc  la  Sala “Lumina” a Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, situat în B-dul Nicolae Bălcescu nr. 141, municipiul Piteşti, judeţul Argeş, între orele 10.30-12.30.

Această întâlnire reprezintă cadrul favorabil unor discuţii mai ample, care includ informaţii relevante pentru tinerii din sistemul de protecție specială, cu privire la:

  1. opţiunile pe care le au la împlinirea vârstei de 18 ani;
  2. drepturile şi măsurile de sprijin de care pot beneficia din partea statului în cazul în care decid începerea unei vieţi pe cont propriu, odată cu împlinirea vârstei majoratului, dar şi consecinţele şi responsabilităţile pe care aceştia şi le asumă, în mod implicit, odată cu luarea acestei decizii;
  3. sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială în vederea integrării socio-profesionale;
  4. riscurile la care  se expun prin consumul și/sau traficul de droguri.

Cu acest prilej, va fi prezentată Campania de prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri “Împotriva adicțiilor“, inițiată și implementată de Consiliul Județean Argeș, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) și D.G.A.S.P.C. Argeș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Consiliul Județean al Elevilor Argeș, Direcția de Sănătate Publică Argeș, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, Poliția Locală a Municipiului Pitești și Interact Club.

La eveniment vor fi prezenţi tineri cu vârsta peste 17 ani din sistemul de protecție specială, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, ai societăţii civile, mass-mediei, agenți economici, precum și specialişti din cadrul instituțiilor publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale, educației, sănătății, ocupării forței de muncă, al prevenirii și combaterii consumului și/sau traficului de droguri etc.

Ultimele Știri

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii. Guvernul a anunțat cum calculezi ce pensie...

Alte știri din aceeași categorie