23.5 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

ARGEȘ. Elevii dintr-un sat merg 10 kilometri prin pădure ca să ajungă la şcoală

Alte Știri

ARGEȘ. Elevii dintr-un sat merg 10 kilometri prin pădure ca să ajungă la şcoală. Vorbim aici de elevii din satul Tufanu, comuna Mălureni. Până acum, elevii făceau naveta pe jos, prin pădure, mai mulţi kilometri pentru a ajunge la Şcoala Generală Mălureni.

În comună majoritatea locuitorilor sunt romi. Iar copiii renunță adesea la școală fie pentru că au la rândul lor copii sau muncesc din greu pentru a se întreține. Anul acesta 70 de elevi sunt înscriși la școală. Drumul prin pădure al elevilor se face însoțiți de o învățătoare sau un adult care merge tot la această unitate de învățământ. Cea mai mare problemă nu este că ajung murdari la ore, ci că se pot întâlni cu ursul.

ARGEȘ. Elevii dintr-un sat merg 10 kilometri prin pădure ca să ajungă la şcoală

Școala îi promovează de la o clasă la alta, în limita legii, dar când copiii sunt puțin mai mari – în clasa a VII-a sau a VIII-a, abandonează de tot școala.

Citeşte întreaga ştire: Reportaj. Într-un sat din Argeș, copiii calcă pe urmele ursului ca să ajungă la școală. „Sunt blocați în timp și spațiu”

Radu Perianu, prefectul judeţului Argeş, anunţă că, prin decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 8 containere modulare vor fi amplasate în satul Tufanu, comuna Mălureni. Asta pentru ca elevii de acolo să poată învăţa la ei în sat, în condiţii decente.

„Erau permanent în pericol. Nici şcoala veche din satul lor nu mai putea fi folosită, este atât de degradată încât se putea dărâma în orice moment. În sfârşit, a fost găsită soluţia. Containerele provin de la Rezervele Statului. Au nevoie de amenajarea unor platforme de beton pe care vor fi amplasate, lucru pe care l-am solicitat primăriei Mălureni, prin decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Imobilele modulare vor fi conectate la apă şi curent. Unul dintre ele va fi folosit pentru amenajarea de grupuri sanitare, un altul pentru a servi ca spatiu de depozitare lapte-corn şi 6 containere vor fi unite între ele, 3 câte 3, pentru a oferi săli de clasă generoase”, declară prefectul.

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie