17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Argeș: Teatrul “Așchiuță” va fi reabilitat! Încep lucrările!

Alte Știri

Argeș: Teatrul “Așchiuță” va fi reabilitat! Încep lucrările!

De astăzi încep lucrările pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu managerul Teatrului “Alexandru Davila” , Dan Tudor, au semnat ordinul de începere a lucrărilor și de predare a imobilului către antreprenor.

La eveniment au participat și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, administratorul județului, Cristian Puiu. Directorul tehnic al Teatrului “Alexandru Davila”, Cătălin Ilina, precum și reprezentanți ai firmei care va executa lucrările, ZEST WIND SRL, și ai instituțiilor publice implicate.

Argeș: Teatrul “Așchiuță” va fi reabilitat! Încep lucrările!

Clădirea Teatrului “Așchiuță”, secție a Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești, va beneficia, pe lângă lucrările de consolidare a structurii de rezistență. De o nouă sală de spectacol, prin adăugarea unui nivel de demisol.

Teatrul va fi dotat și cu echipamente tehnice moderne. De asemenea, se intenționează amenajarea unui spațiu de recreere.

Ion Mînzînă: ”Sperăm ca în maxim un an de zile copiii din județul Argeș să se bucure de acest teatru”. 

“Iată că a venit și momentul pe care l-am așteptat atât de mult! Astăzi am semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare pentru Teatrul “Așchiuță”.

Un vis mai vechi al piteștenilor, realizat printr-un efort comun al tuturor factorilor implicați, de la domnul manager al Teatrului “Alexandru Davila”, la Consiliul Județean și Ministerul Dezvoltării.

Astăzi este început de lucrare! Sperăm ca în maxim un an de zile copiii din județul Argeș să se bucure de acest teatru. Fără copii nu putem avea viitor, fără de copiii noștri nu putem avea speranțe.

La urma urmei, obligația noastră este să investim în viitorul acestei țări. Nu vă ascund faptul că suntem în proceduri destul de avansate și sperăm să avem finanțare și pentru reabilitarea Teatrului “Alexandru Davila” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Dan Tudor: ”Așa cum a menționat și domnul președinte Ion Mînzînă, sperăm ca în curând și Teatrul “Alexandru Davila” să aibă parte de o haină nouă”

“Sunt fericit să fac parte din această echipă. Iată, la un an și jumătate de când am preluat mandatul, are parte acum și de această bucurie de a avea un termen limită pentru definitivarea Teatrului “Așchiuță”.

Este un vis al piteștenilor de toate vârstele, atât al celor mai mici, cât și al celor mai în vârstă. Oameni care au prins funcționând această clădire cu spectacole de teatru. Acum pregătim un teatru nou, o casă nouă pentru copii, pentru părinți și pentru bunici.

Acest lucru este, de data aceasta, mai mult decât realizabil, pentru că avem și un termen clar stabilit. Sunt fericit că, pe lângă proiectele culturale în care am avut tot sprijinul Consiliului Județean, avem acum și sprijinul pentru renovarea și predarea unei case noi la Teatrul “Așchiuță”.

Este pentru toți copiii, mari și mici, din județul Argeș. Și, desigur, așa cum a menționat și domnul președinte Ion Mînzînă, sperăm ca în curând și Teatrul “Alexandru Davila” să aibă parte de o haină nouă” – Dan Tudor, manager Teatrul “Alexandru Davila”.

Argeș: Teatrul “Așchiuță” va fi reabilitat! Încep lucrările!

Valoarea contractului este de 13.6 milioane lei cu TVA, fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării pentru Teatrul “Alexandru Davila”.

Fondurile sunt la solicitarea Consiliului Județean Argeș, alocate prin Legea bugetului. Prin cota de 2% destinată  pentru dezvoltarea și funcționarea instituțiilor de spectacole și concerte.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.

Imobilul a fost ridicat în anii ’20 și a avut de-a lungul timpului diferite destinații, până în 1963, când a devenit Teatrul de Păpuși “Așchiuță”.

De atunci nu s-a mai făcut nicio intervenție majoră, ci doar mici renovări și schimbări punctuale. De cele mai multe ori în detrimentul calității estetice și bunei funcționări a clădirii.

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie