25.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Argeșenii beneficiază de nou serviciu de programare on-line la Pașapoarte

Alte Știri

Argeșenii beneficiază de nou serviciu de programare on-line la Pașapoarte. Lansarea vine la o zi după ce a fost sărbătorită Ziua pașaportului românesc.

Anunţul a fost făcut de Radu-Valeriu Perianu, prefectul județului Argeș:

„De la 20 Martie, serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte va emigra pe HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. Acesta este (hub.mai.gov.ro/epasapoarte).

Argeșenii beneficiază de nou serviciu de programare on-line la Pașapoarte

Noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte va fi disponibil și fără autentificare. Și, foarte important, introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă.

De asemenea, noul sistem dă posibilitatea unor notificări prin email pe care le vor primi cei care solicită pașapoarte. Dar și ca persoanele să urmărească stadiul programării.”

În fiecare an pe 19 martie este sărbătorită Ziua paşaportului românesc.

La această dată, în anul 1912 a apărut prima lege modernă referitoare la paşapoarte. Denumită „Lege asupra paşapoartelor”, promulgată de regele Carol I, prin Înaltul Decret Regal.

„Le doresc mult succes în activitate colegilor Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte al județului Argeș! Anul trecut, în Argeș au fost emise 39. 048 de pașapoarte, dintre care 37. 242 au fost electronice și 1806, pașapoarte temporare”, a mai spus prefectul Perianu.

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie