14.6 C
Campulung Muscel
luni, 15 aprilie, 2024

Argeșul a pierdut un Tezaur Uman Viu. S-a stins prin deces!

Alte Știri

Argeșul a pierdut un Tezaur Uman Viu. S-a stins prin deces! Argeșul pe primul loc. Obiceiul călușului este inclus de către UNESCO pe lista capodoperelor imateriale ale omenirii! Cel mai longeviv călușar din țară, Petre Măsală era vătaful din Stolnici. Acesta a fost declarat Tezaur Uman Viu de către Comisia Națională de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial din cadrul Ministerului Culturii.

Născut la Hârsești în urmă cu 84 de ani, maestrul Petre Măsală nu numai că a încântat privitorii cu arta sa, dar în perioada în care a fost profesor la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti, clasa externă Stolnici, a învățat generații întregi de copii secretele acestui dans ancestral, plin de semnificații profunde.

Argeșul a pierdut un Tezaur Uman Viu. S-a stins prin deces!

🎚Astăzi a plecat dintre noi legendarul vătaf de la Stolnici, Petre Măsală, cel mai în vârstă călușar din țară și primul argeșean care a primit titlul de Tezaur Uman Viu.Un mesager neobosit al folclorului argeșean autentic, Petre Măsală și-a dedicat întreaga viață împărtășind noilor generații arta călușului.


Și-a îndeplinit pe deplin onorabila misiune, așa cum de multe ori a declarat: “ Cât trăiesc, vreau să duc tradiția mai departe”.

Conducerea Consiliului Județean Argeș transmite condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace și în lumină!

Ultimele Știri

Elevii și studenții primesc câte 200 de euro. Trebuie să facă acest lucru urgent!

Elevii și studenții primesc câte 200 de euro. Trebuie să facă acest lucru urgent! Elevii și studenții până în...

Alte știri din aceeași categorie