22.4 C
Campulung Muscel
vineri, 11 octombrie, 2024

Argeșul pe primul loc. Două spitale construite de la zero, de la Revoluție încoace. Ce oraș e norocos

Alte Știri

Argeșul pe primul loc. Două spitale construite de la zero, de la Revoluție încoace. Ce oraș e norocos. S-a dat undă verde pentru proiectul unui spital de stat ultramodern din provincie.

La finalul acestei săptămâni, Ministerul Sănătății a emis avizul de oportunitate pentru proiectul viitorului spital de stat de la Pitești, ce se va construi în oraș și va fi unul dintre cele mai moderne din țara noastră. „Proiectul a fost evaluat în această săptămână în vederea emiterii avizul de oportunitate și nu au fost probleme”, a declarat pentru ”Adevărul” Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI. Cum se tratează depresia

Concret, proiectul viitorului Spital Pitești va fi un parteneriat între Primăria Pitești, Spitalul Județean și Consiliul Județean Argeș. După emiterea avizului de oportunitate de la Ministerul Sănătății, următorul pas va fi reprezentat de depunerea cererii de finanțare prin PNRR.

Argeșul pe primul loc. Două spitale construite de la zero, de la Revoluție încoace. Ce oraș e norocos

După aprobarea finanțării, vor urma etapele proiectării și respectiv ale execuției. Conform datelor prezentate în studiul de fezabilitate, partea de execuție ar urma să dureze în total 36 de luni. Dacă proiectul va merge conform graficului, viitorul spital de stat de la Pitești ar putea fi gata în cursul anului 2028.

CITEȘTE ȘI. Lista lungă cu toate bolile pentru care se obține certificat de handicap în România

Argeșul va deveni astfel primul județ din România cu două spitale de stat construite de la zero după Revoluție. Primul spital este cel din orașul Mioveni, spital ce a fost deschis în toamna anului 2019.

Viitorul spital de stat din Pitești va avea o capacitate de 212 de paturi, cu secții numeroase și ambulatoriu integrat: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, laborator anatomie patologică, imagistică și RX, precum și farmacie și cameră de gardă.

CITEȘTE ȘI. Fiecare român va avea un cod QR care va înlocui cardul de sănătate. Ce fac persoanele fără telefoane smart

Conform informațiilor din studiul de fezabilitate, viitorul Spital Pitești va fi alcătuit din două clădiri. O clădire va fi destinată secției de Boli Infecțioase, urmând a avea subsol, parter și etaj, cu o suprafață construită de aproape 1.700 de metri pătrați.

Cea de-a doua clădire va fi destinată celorlalte secții, va avea trei etaje și o suprafață construită de 4.680 metri pătrați.

CITEȘTE ȘI. ADIO, puncte de colectare în România. Se dau mai mulți bani, dar nu se mai stă la cozi. Se schimbă procedura

Viitorul spital va fi construit pe un teren de 4,44 hectare, teren aflat în proprietatea municipiului Pitești. Valoarea totală a proiectului se ridică la 476,9 milioane lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de cazare inedit în România. O noapte alături de Aurora în Voina face cât cea mai spectaculoasă vacanță din lume

Locul de cazare inedit în România. O noapte alături de Aurora în Voina face cât cea mai spectaculoasă vacanță...

Alte știri din aceeași categorie