-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Artificiul financiar. Tichetele de masă pentru angajații de la Stat

Alte Știri

Artificiul financiar. Tichetele de masă pentru angajații de la Stat. Așa cum reiese din articolul de lege, valoarea tichetelor de masă se stabilește împreună cu organizațiile sindicale. Iar în lipsa acestor organizații, cu reprezentanții salariaților.

Guvernul a decis majorarea valorii tichetelor de masă. Anunțul a fost făcut de premierul Nicola Ciucă într-o declarație în care a precizat că:

”Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei. Și ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”.

Tichetele de masă sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar. Ca alocație individuală de hrană, utilizate pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Se pune întrebarea dacă angajatorii pot acorda sume diferite.

Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale

Tichete de masă şi vouchere de vacanţă 2023.

„Deşi nu reprezintă principalul criteriu pe care îl au în vedere atunci când aleg să accepte un job nou, structura pachetului de beneficii extrasalariale a devenit din ce în ce mai importantă pentru candidaţi, mai cu seamă în ultimii ani, de când companiile au început să diversifice componenţa acestor pachete şi să acorde o atenţie sporită personalizării lor în funcţie de nevoile angajaţilor.

Artificiul financiar. Tichetele de masă pentru angajații de la Stat

Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs şi Up România, în acest moment, 70% dintre cei care lucrează primesc beneficii extrasalariale, cele mai frecvente fiind tichetele de masă (85,4% dintre respondenţi au indicat acest răspuns), asigurările medicale (43,8%), bonusurile de performanţă (36,3%), abonamentele medicale (27,4%) sau tichetele cadou (23,8%)”, relevă datele sondajului.

Pentru anul acesta, 44% dintre angajatori au alocat, în acest scop, un buget lunar cuprins între 400 şi 800 de lei pentru fiecare angajat, 20% sub 400 de lei, 15% între 800 şi 1.200 de lei şi 13% peste 1.200 de lei.

„Ierarhia celor mai des oferite beneficii este aproape identic oglindită în ierarhia celor mai apreciate beneficii. Astfel, angajaţii spun că favoritele lor sunt tichetele de masă, asigurarea medicală, bonusurile de performanţă, tichetele de vacanţă şi zilele suplimentare libere.

Deşi nu se află pe locuri fruntaşe, în continuare rămân apreciate decontarea transportului, masa de prânz oferită de companie sau abonamentele la sală”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Rezultatele sondajului arată, însă, că, în ciuda faptului că beneficiile extrasalariale pe care le primesc sunt importante, 48% dintre angajaţi nu au cerut niciodată managerului direct sau de HR beneficii adaptate nevoilor pe care le au. 38% au făcut acest lucru rar şi doar 15% au această iniţiativă frecvent.

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie