29.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Boala care te lasă definitiv pieton! Adio, permis de conducere!

Alte Știri

Boala care te lasă definitiv pieton! Adio, permis de conducere! Regulile noi pe care șoferii trebuie să le respecte pentru a asigura siguranța în trafic. Cu toate acestea, există situații în care posesorii de permis de conducere se confruntă cu provocări legate de reînnoirea documentului. Iar una dintre cele mai întâlnite cauze este prezența unei afecțiuni care ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea individului de a conduce în siguranță.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă. Se plătesc 719 lei de persoană în România. Data când intră banii pe carduri

Vederea este unul dintre cele mai importante aspecte pentru siguranța la volan. În acest sens, Codul Rutier din România prevede reguli clare pentru obținerea și reînnoirea permisului de conducere. Acestea sunt esențiale atât pentru siguranța șoferului, cât și pentru cea a participanților la trafic. În cele ce urmează vă prezentăm ce prevede Codul Rutier cu privire la cerințele acuitate vizuală și câmp vizual.

Boala care te lasă definitiv pieton! Adio, permis de conducere!

CITEȘTE ȘI. Vremea ca la Meteo. Câte anotimpuri vor fi pe parcursul lunii Iunie? Ce spun cei de la ANM

Conform prevederilor din Ordinul 1162/2010, cei care solicită eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere trebuie să satisfacă anumite criterii referitoare la acuitatea vizuală.

Acuitatea vizuală ,inimă conform acestui ordin presupune că solicitantul trebuie să aibă o acuitate vizuală de cel puțin 0,8 la ochiul cu cea mai bună vedere și de cel puțin 0,1 la celălalt ochi, fie fără corecție, fie cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact.

CITEȘTE ȘI. Trucul care te ajută să cureți legumele și fructele de pesticide. Ai în casă, ingredientul secret

Totodată, corecția vizuală trebuie să fie realizată fie prin ochelari cu dioptrii de maximum plus 8, fie cu lentile de contact, în cazul în care este necesară.

Pe lângă acuitatea vizuală, Codul Rutier impune și cerințe referitoare la câmpul vizual al șoferilor.

CITEȘTE ȘI. Când intră banii pe cardurile sociale. Anunțul așteptat cu sufletul la gură de români

Câmpul vizual orizontal al șoferului trebuie să fie de minimum 160 de grade la ambii ochi, incluzând o extensie de cel puțin 70 de grade în stânga și în dreapta, precum și de 30 de grade în sus și în jos.

Persoanele cu deficiențe de sensibilitate la contrast sau care suferă de diplopie nu sunt eligibile pentru eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere conform acestor reglementări.

CITEȘTE ȘI. Schimbări radicale la cardurile sociale. Ce trebuie să știe toți deținătorii

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România. Ceremonia de depunerea a jurământului a avut loc la Ministerul...

Alte știri din aceeași categorie