11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Călin Andrei a dezbătut bugetul Câmpulungului, chiar dacă i-a încetat calitatea de primar!

Alte Știri

Chiar dacă i-a încetat calitatea de primar, Călin Andrei s-a prezentat în faţa aleşilor locali şi a cetăţenilor pentru dezbaterea bugetului Câmpulungului, pentru anul 2015. Călin Andrei a discutat cu cei prezenţi ca şi cum, nu şi-ar fi pierdut funcţia de ales local, iar mai mult decât atât a luat chiar decizii de viitor privind investiţiile. Singurele lucruri pe care le-a făcut publice în faţa celor prezenţi la dezbaterea bugetului au fost, că va sta o perioadă pe lângă primărie, pentru că trebuie să execute 100 de ore în folosul comunităţii, având de ales între primăria Valea Mare Pravăţ, a judeţului Argeş şi Centrul de Zi „Bambi”, din Câmpulung şi că nu mai poate avea calitatea de manager al proiectului Kretzulescu. Anunţul Prefecturii Argeş cum că primarul Călin Andrei şi-a pierdut mandatul nu a fost luat în seamă de alesul local. Cu toate acestea la primăria Câmpulung este o situaţie extrem de complicată, deoarece primarul şi-a pierdut calitatea iar funcţia de viceprimar este împărţită de Liviu Ţâroiu şi Bogdan David.

Vă facem cunoscut anunţul Prefecturii Argeş:

Referitor dosar nr. 2541/109/2011 (1116/2014) Curtea de Apel Bucureşti Decizia civilă nr. 176/A/05.02.2015, potrivit prevederilor art. 15 alin. 2 litera e) şi litera g) din Legea nr. 393/2003 privind statutul aleşilor locali:

“(2) Calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate; g) pierderea drepturilor electorale.”

De asemenea, potrivit prevederilor art. 16 din acelaşi act normativ, cităm:

„(1) In toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului.

(2) Ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul comunei sau al oraşului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului”.

Aşadar, după comunicarea referatelor mai sus amintite întocmite de către secretarii unităţilor administraţiei publice în speţă, se vor putea emit ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor primarilor în cauză.

Ce investiţii a luat în calcul primăria Câmpulung, pentru anul 2015, aflaţi din materialul video. Menţionăm faptul că aceste investiţii au fost prezentate chiar de primarul fără calitate, Călin Andrei, în cadrul dezbaterii publice ce a avut loc vineri, 6 februarie, în sala mare a primăriei Câmpulung.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie