Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

CÂMPULUNG: Învățământul, administrația și justiția sunt conduse de femei
CÂMPULUNG: Învățământul, administrația și justiția sunt conduse de femei

CÂMPULUNG: Învățământul, administrația și justiția sunt conduse de femei

În orașul de la poalele Mateiașului, învățământul, administrația și justiția sunt conduse de femei. Ultima numire a unei reprezentante a sexului feminin într-o funcție de conducere a fost luni, pe 26 octombrie, când profesorul Nicolae Zaharia a fost ales de consilierii locali viceprimar al Câmpulungului. Astfel, la conducerea Liceului Teoretic „Dan Barbilian”, pe care acesta îl manageria a fost numită director interimar profesoara de Fizică-Chimie, Liliana Moise.

Liliana Moise, noul director al Liceului Teoretic „Dan Barbilian”

Nicolae Zaharia a fost în fruntea unuia dintre cele mai bine licee din oraş timp de opt ani, interval în care a luptat pentru performanţă, a impus o conduită şi un nivel de pregătire, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Toate acestea s-au reflectat în rezultatele foarte bune ale elevilor la olimpiadele şi concursurile şcolare, dar şi la examenul de absolvire, la Bacalureat. Suntem siguri că Liliana Moise va continua în acelaşi ritm şi la aceleaşi standarde impuse de fostul manager.

Liliana Moise a mai deținut funcția de director adjunct în perioada 2005-2008 când director a fost Ion Heroiu.

Mihaela Popa, director la Școala Gimnazială ,,C.D Aricescu”

O altă numire la vârful unei școli din Câmpulung, săptămâna trecută a fost a Mihaelei Popa, care a mai condus în trecut Şcoala fostă nr.2 în prezent Școala Gimnazială ,,C.D Aricescu” și îl înlocuieşte pe Ciprian Neculăescu, devenit consilier local PSD.

La Şcoala Gimnazială “Theodor Aman” director este Marilena Dobre

La Școala Gimnazială ,,Nanu Muscel”, director a rămas în continuare Steluța Popescu. La Şcoala Gimnazială “Theodor Aman”, cunoscută de noi toţi ca Şcoala Numărul 7, director din 2013 este Marilena Dobre, cea care a înlocuit-o pe Coralia Palade.

Școala Gimnazială ,,Nanu Muscel”, director a rămas în continuare Steluța Popescu

Daniela Păcioianu a rămas în continuare în fruntea Liceului Național cu Program de Atletism. Nici la Colegiul Tehnic din Câmpulung nu s-a produs nicio schimbare la nivel de conducere.

Daniela Păcioianu director al Liceului Național cu Program de Atletism

Prof. dr. în chimie Adriana Nedelcu, în prezent director este în fruntea instituției de învățământ din anul 2002, fiind prima femeie care a deschis lista reprezentantelor sexului frumos în posturi de conducere. Adriana Nedelcu se poate lăuda cu cele mai multe proiecte obţinute pe fonduri europene, fiind considerată drept „cel mai activ director din ultimii ani”. 

Adriana Nedelcu se poate lăuda cu cele mai multe proiecte obţinute pe fonduri europene, fiind considerată drept „cel mai activ director din ultimii ani”. 

La Şcoala Gimnazială ”Sfântul Iacob”, Claudiu Cățoiu a plecat din conducere, în prezent instituția de învățământ care funcționează după alt regulament este condusă de învățătoarea Irina Pastoric.

Școala de Muzică din Câmpulung este condusă de Crina Păun de mai mulți ani. De asemenea la nivel de grădinițe conducerea este formată tot din femei. Grădinița cu program prelungit ,,Sfânta Marina” are ca director pe profesorul Constantinescu Mariana. De asemenea Florentina Roșca este în fruntea Grădiniței cu program prelungit ,,Sfântul Nicolae”.

Succesul în alegerile locale al Elenei Lăsconi a făcut ca o altă instituție importantă din municipiul Câmpulung să intre pe mâinile unei reprezentante a femeilor. Mai mult, la primărie, în afară de șefia administrației publice locale, alte două funcții importante aparțin sărbătoritelor de pe 8 Martie, secretarul general fiind Ramona Simion, iar director economic, Violeta Iarca.

Secretarul general fiind Ramona Simion, iar director economic, Violeta Iarca la primăria Câmpulung

Justiția, de asemenea, este apanajul câmpulungencelor, cu deosebire la nivelul conducerii.

Alina Elena Austrianu, președintele Judecătoriei Câmpulung

Președinte la Judecătorie este Alina Elena Austrianu, vicepreședinte, Violeta Nicolescu, iar prim-procuror la Parchet, Diana Bănățeanu.

About The Author

Related posts