8.5 C
Campulung Muscel
vineri, 1 martie, 2024

Când primesc pensionarii deciziile cu noile pensii recalculate

Alte Știri

Când primesc pensionarii deciziile cu noile pensii recalculate. Pensionarii vor mai avea puțin de așteptat până vor primi deciziile cu pensiile recalculate. Recalcularea pensiilor va avea loc potrivit noii legi a pensiilor care intră în vigoare în luna septembrie.

Există un calendar pentru recalcularea pensiilor. Primul pas îl reprezintă elaborarea normelor metodologice care vor avea loc luna ceasta. Apoi, începe recalcularea propriu zisă.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt pensionarii care vor lua 100 lei în plus la pensie înainte de recalculare?

După întâlnirea cu delegația FMI prezentă recent în România, ministrul Muncii a transmis că în această vară oamenii vor primi deciziile cu noile sume.

Când primesc pensionarii deciziile cu noile pensii recalculate

Însă abia în luna septembrie vor primi pensiile mărite.

“Din mai până la jumătatea lui august, românii vor începe să primească deciziile cu pensiile recalculate. Iar în septembrie va fi prima lună în care românii vor primi pensiile recalculate”, a spus ministrul Muncii la Antena 3 CNN.

De asemenea, și secretarul de stat Bogdan Balanişcu a comentat subiectul recalculării pensiilor. Acesta  a explicat cum vor fi dați banii conform recomandărilor FMI.

CITEȘTE ȘI. Ce pensie va primi un român care nu a muncit nicio zi, asta din septembrie după recalculare

“Trebuie stabilită în primul rând faptul că această creștere a pensiilor prin recalculare este o chestiune care vine în fiecare lună. Acea diferență va fi plătită practic în fiecare lună, după momentul în care acea recalculare a fost făcută.

Să nu înțeleagă cineva că este vorba doar de o creștere o singură dată, iar întrebarea este dacă se de toată o dată sau dacă se da eșalonat.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt cei 1,6 milioane de români cărora nu le creşte pensia, din luna septembrie

Deci este vorba despre o sumă de bani care va reveni fiecărei pensii, în funcție de acel sistem de recalculare, în fiecare lună de acum în continuare, conform legislației”, a spus Bogdan Balanişcu.

Ultimele Știri

Jale mare. Acești pensionari trebuie să restituie banii de pe cardul de alimente și pensia socială

Jale mare. Acești pensionari trebuie să restituie banii de pe cardul de alimente și pensia socială. Alertă maximă. Pensionarii...

Alte știri din aceeași categorie