a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

5.2 C
Campulung Muscel
vineri, 31 martie, 2023

CASA DE PENSII. Ei sunt cei care au obligația să prezinte aceste acte până la data de 25 septembrie

Alte Știri

Anunțul venit de la Casa de Pensii se îndreaptă către toți beneficiarii unui tip de pensie. Aceștia au un termen limită de a depune documentele până în data de 25 septembrie 2022.

CNPP a atras atenția atât elevilor cât și studenților care sunt beneficiari ai pensiei de urmaș că au termen până la data de 25 septembrie 2022 să depună o adeverință sau o declarație pe propria răspundere pentru a beneficia de veniturile din partea statului.

„Elevii urmaşi, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2022, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2022 – 2023, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii”, se arată în comunicat.

Cei care nu vor depune respectiva adeverință pentru pensia de urmaș, cea aferentă lunii octombrie 2022 va fi reținută de la plată. În cazul studenților cu vârsta de până la 26 de ani, acestora le revine obligația:

  • să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii, până la data de 25 septembrie 2022, o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor (model);
  •  să prezinte caselor teritoriale de pensii, până la data de 25 octombrie 2022, adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2022-2023, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii”, transmite CNPP.

De asemenea, CNPP mai precizează faptul că în cazul în care acești beneficiari nu se vor prezenta până la data de 25 octombrie 2022 cu adeverința în original, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie, urmează a fi reținută de la plată. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Dony lansează piesa „Te-am iubit” , al patrulea single de pe viitorul album „Feelings”

Dony lansează piesa „Te-am iubit” , al patrulea single de pe viitorul album „Feelings”. Senzația pop românească Dony tocmai a...

Alte știri din aceeași categorie