23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Cât de periculos devine un vehicul electric second-hand, implicat într-un accident

Alte Știri

Cât de periculos devine un vehicul electric second-hand, implicat într-un accident.

O nouă lege adoptată de Parlament va condiționa vânzarea unei mașini de un document eliberat de Registrul Auto Român, denumit RAR Auto-Pass. Adrian Mitrea de la RAR spune că pericolul este chiar mai mare în cazul achiziționării un vehicul electric second-hand.

Cât de periculos devine un vehicul electric second-hand, implicat într-un accident

Marea problemă prezentată de Adrian Mitrea este reprezentată de schimbarea bateriilor.

„După mine, este mai periculos acum să cumperi o mașină electrică la mâna a doua decât o mașină pe combustie. (…) Sunt mașini electrice din primele generații de vehicule, care au apărut acum vreo 10 ani. La care unii sau alții au făcut niște upgrade-uri de baterie. Au luat o baterie de pe mașină mai nouă și au pus-o pe cea veche ca să-i crească autonomia.

De cele mai multe ori, mașina respectivă nu mai trece printr-un proces de reomologare individuală la Registru Auto Român. Dacă se întâmplă un accident mortal, avem niște exemple, din păcate foarte triste, o să faci pușcărie. Nu-i de glumă.

O baterie de două, trei ori mai mare decât a avut mașina electrică inițial înseamnă o baterie de două, trei ori mai grea.

Îți trebuie modificări la sistemul de frânare, la sistemul de suspensii, ca mașina să se comporte în circulație așa cum a fost proiectată de fabricanți”, a spus jurnalistul.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie