20.2 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Cât vă costă înlocuirea permisului de conducere? Se lasă cu amenzi usturătoare

Alte Știri

Cât vă costă înlocuirea permisului de conducere? Se lasă cu amenzi usturătoare. În România, anual, se emit peste un milion de permise de conducere. Acest număr crește constant, iar multe dintre aceste permise sunt emise în contextul în care șoferii au nevoie de un document nou.

Pentru a înlocui permisul de conducere, trebuie să vă adresați inițial Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Trebuie să vă prezentați la una dintre locațiile acestei instituții.

Cât vă costă înlocuirea permisului de conducere? Se lasă cu amenzi usturătoare

În acest sens, „pentru a obţine schimbarea permisului auto ai nevoie de documente precum cartea de identitate, vechiul permis de conducere, sau dovada că acesta a fost pierdut ori distrus, şi o cerere-tip, dar şi de fişa medicală sau de dovada că ai achitat taxa pentru eliberarea noului permis de conducere.”

Costurile pentru înlocuirea permisului de conducere

Taxa pentru înlocuirea permisului de conducere este aproximativ 89 de lei. Suma poate fi achitată la diverse unități bancare, cum ar fi BCR și CEC Bank, dar și online. Aplicațiile disponibile pentru plata online includ ghiseul.ro și drpciv.ro.

Pe lângă această taxă, vă mai trebuie o fișă medicală nouă, pentru care va trebui să plătiți separat. Fișa medicală anterioară nu este valabilă pentru obținerea unui permis nou. Dacă fișa anterioară a expirat, veți trebui să efectuați un nou examen medical.

Este recomandat să începeți procedurile pentru schimbarea permisului cu cel puțin două luni înainte de expirarea acestuia. Făcând acest lucru, vă asigurați că nu veți conduce cu un permis expirat, riscând astfel o amendă mare sau chiar pedeapsa cu închisoare.

Ultimele Știri

Anunț important din partea APĂ CANAL 2000

S.C. APĂ CANAL  2000  S.A.  aduce la cunoștință utilizatorilor care sunt potențiali poluatori prin natura activităților desfășurate și implicit...

Alte știri din aceeași categorie