12.4 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Categoria de părinți care ar putea primi mai mulţi bani din luna octombrie

Alte Știri

Categoria de părinți care ar putea primi mai mulţi bani din luna octombrie. Asta dacă proiectul pus în dezbatere la Ministerul Muncii va fi aprobat. Valoarea tichetului de creșă va crește, din octombrie, de la 600 la 620 de lei, prevede un proiect de ordin pus în dezbatere marţi la Ministerul Muncii.

Proiectul de ordin al ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2023 a fost pus în dezbatere la Ministerul Muncii și prevede majorarea cu 20 de lei a valorii tichetului.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Categoria de părinți care ar putea primi mai mulţi bani din luna octombrie

“Pentru semestrul II al anului 2023, începând cu luna octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 620 de lei”, prevede proiectul, valoarea actuală a tichetului fiind de 600 de lei.

Noua valoare se va aplica începând din octombrie 2023, până la final de an, precum și în primele două luni din 2024.

Tichetele de creșă sunt doar una dintre formele prin care angajatorul își poate sprijini financiar angajații.

Mai exact, tichetul de creşă se acordă părinților care nu sunt în concediu de creștere copil și-și duc copiii la creșă ori îi lasă în grija unor bone care lucrează autorizat.

Tichetele se acordă lunar, în baza unei documentații

Tichetele se acordă lunar, în baza unei documentații stabilite prin lege și detaliate la nivel de angajator și sunt nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creşă nu poate depăşi lunar suma prevăzută prin ordin de ministru, pentru fiecare copil aflat la creşă, potrivit avocatnet.ro.

Pentru a se aplica, proiectul aflat în dezbatere la Ministerul Muncii trebuie semnat și publicat în Monitorul Oficial.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie