24.6 C
Campulung Muscel
marți, 7 mai, 2024

Câți bani o să primești la pensie? Calculează dacă vei fi pe bogăție sau invers

Alte Știri

Câți bani o să primești la pensie? Calculează dacă vei fi pe bogăție sau invers.

Din păcate, cei mai mulți dintre cei ce sunt încă activi astăzi în câmpul muncii nu știu la ce să se aștepte de la anii bătrâneții. Din perspectivă financiară, fiindcă formulele de calcul pentru pensie fie sunt dificil de înțeles pentru oamenii de rând. Fie reprezintă un real mister, fie se modifică periodic, ca urmare a măsurilor noi pe care guvernanții le pun în practică.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

Câți bani o să primești la pensie? Calculează dacă vei fi pe bogăție sau invers

Prin urmare, e dificil să știi câți bani vei primi peste 5,10 sau 20 de ani când vei ieși la pensie. Însă există soluții care te pot lămuri din acest punct de vedere. Doar că va trebui periodic să refaci calculele. Tocmai datorită faptului că legislația se modifică.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

În acest moment însă, poți ști ce bani vei primi dacă soliciți de la Casa de Pensii de pe raza domiciliului tău un buletin de calcul. De aici poți începe investigația ta privind drepturile bănești de pensie.

Trebuie să știi că valoarea finală a pensiei pe care o vei primi lună de lună de la stat, în cont sau prin intermediul factorului poștal, e determinată. Asta conform legilor care se aplică la ora actuală. Prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

„Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărțirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului. Fix la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezultă punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut. Sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.

La câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul Național de Statistică”, conform celor explicate de reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

Ultimele Știri

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash. Trebuie să recunoaștem că...

Alte știri din aceeași categorie