24.6 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

Ce perioadă ținută la Secret va fi luată în calcul la pensie

Alte Știri

Ce perioadă ținută la Secret va fi luată în calcul la pensie. Se va lua în considerare la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie o nouă perioadă. Potrivit noii legi a pensiilor, studiile de masterat ale românilor vor fi luate în considerare. Pentru obținerea pensiei de stat. Din luna septembrie a anului 2024.

În prezent, doar studiile de licență și de doctorat sunt luate în considerare la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie. Dar aceste studii nu vor fi luate în considerare dacă persoanele au fost deja asigurate în sistemul public de pensii.

De asemenea, persoanele care au absolvit cursuri la mai multe facultăți au posibilitatea de a alege o singură perioadă de studii (licență, master, doctorat) ca stagiu de cotizare, scrie Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI. Ce pensie va încasa un influencer după un stagiu de cotizare de 25 de ani. Veștile nu sunt prea bune pentru creatorii de conținut

În fiecare an, Gala Premiilor Capital aduce în prim-plan personalități ale societății românești din mediul de business, politic, antreprenorial, cultural, medical, social, sportiv și mass-media. Anul acesta, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu a fost unul dintre premianții ediției 2023 organizate de Revista Capital.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a fost premiată în cadrul Galei Premiilor Capital pentru finalizarea noii legi privind sistemul public de pensii.

 

„Vă mulțumim pentru acest premiu care ne onorează foarte mult. Proiectul Legii pensiilor a fost un efort comun al colegilor din Ministerul Muncii și din Casa Națională de Pensii. S-a muncit foarte mult, iar acest premiu întărește ideea că este o lege foarte bună, echitabilă și sustenabilă. Și cea mai bună veste a zilei este că banii pentru plata pensiilor au fost cuprinși în bugetul pe 2024.“, a declarat secretarul de stat Marius Stanciu, care a ridicat premiul în locul ministrului Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu este personalitatea care a reușit să finalizeze noua lege privind sistemul public de pensii. Reglementarea reprezintă o măsură asumată de guvernanți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Printre altele, noul act normativ, ce se va aplica, de principiu, din toamna anului viitor, prevede că vârsta legală de pensionare va fi aceeași pentru bărbați și femei, respectiv 65 de ani. Totodată, femeile vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare în funcție de numărul copiilor pe care îi au.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Un bărbat a fost mușcat de un urs la Rucăr

Ultimă oră. Un cioban de la o stână din Rucăr a fost mușcat de un urs. Bărbatul în vârstă...

Alte știri din aceeași categorie