6.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Ce se întâmplă cu toate școlile din România până la data de 20 octombrie

Alte Știri

Ce se întâmplă cu toate școlile din România până la data de 20 octombrie. Până pe 20 octombrie, toate școlile vor transmite inspectoratelor școlare lista elevilor care iau burse, pe lunile septembrie și octombrie. Dar și sumele estimate pentru plata burselor. Prevederea se găsește în metodologia-cadru din 8 septembrie 2023 de acordare a burselor, ceea se ce aplică pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar

Iată ce prevede Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare în privința listelor elevilor beneficiari

Articolul 23 – „(1) Prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse, menționată la art. 22 alin. (1) este transmisă de unitatea de învățământ la ISJ/ISMB până la data de 20 octombrie a anului școlar în curs.”

Articolul 24 – „(1) Unitatea de învățământ preuniversitar transmite lunar, cu excepția situației prevăzute la art. 23, până la data de 20 a lunii, la ISJ/ISMB sumele estimate pentru plata burselor aferente lunii respective, precum și numărul de beneficiari pe categorii de burse.

 

(3) În situația prevăzută la art. 23, ISJ/ISMB transmite la Ministerul Educației – Direcția generală economică, până la data de 25 octombrie, sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie a anului curent, urmând ca plata să se facă, de către unitățile de învățământ, la data de 15 noiembrie.”

Ce se întâmplă cu toate școlile din România până la data de 20 octombrie

Edupedu.ro a scris că sărbătorile legale și zilele declarate libere prin lege sunt considerate zile lucrătoare în calculul burselor de merit și tehnologice, potrivit Metodologiei-cadru pentru acordarea burselor școlare, aplicabilă din anul școlar 2023-2024, document publicat în Monitorul Oficial.

Articolul 18 -„(2) Pentru lunile din anul școlar în care sunt vacanțe, modalitatea de calcul al burselor de merit și tehnologice este (CmB/NZL) x (NZL – NZV), unde:CmB = cuantumul minim al bursei, stabilit prin lege/ordin de ministru;NZL = număr de zile lucrătoare în luna respectivă;NZV = număr de zile de vacanță în luna respectivă.

(3) În calculul prevăzut la alin. (2) sărbătorile legale și zilele declarate libere prin lege sunt considerate zile lucrătoare”, prevede metodologia-cadru.

Iată ce sume prevede Legea învățământului preuniversitar nr. 198 din 2023, cel puțin din acest an școlar, pentru că din anul școlar următor sumele pot fi modificate: 450 de lei pe lună – bursa de merit, 300 de lei pe lună cea socială și bursa tehnologică de 300 de lei. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

VIDEO. Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap!

Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap! Nici nu a trecut bine 1 Decembrie că au...

Alte știri din aceeași categorie