14.6 C
Campulung Muscel
duminică, 11 iunie, 2023

Ce se va întâmpla cu veniturile lunare ale seniorilor din România, de la 1 septembrie

Alte Știri

Ce se va întâmpla cu veniturile lunare ale seniorilor din România, de la 1 septembrie. Noua reformă a pensiilor, potrivit lui Daniel Baciu, șeful Casei Române de Pensii, ar urma să majoreze o parte din veniturile primite de seniorii din România.

De asemenea, a fost stabilit un termen limită în luna septembrie pentru recalculări.

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) susține că:

„În urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea. Pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare”, a spus Daniel Baciu, președintele CNPP.

Ce se va întâmpla cu veniturile lunare ale seniorilor din România, de la 1 septembrie

Având în vedere că procesul de recalculare a pensiilor este în desfășurare de câteva luni, previziunile făcute de CNPP indică faptul că toate dosarele de pensie vor fi disponibile până în luna septembrie.

„Acest proces de evaluare este unul premergător recalculării tuturor dosarelor de pensie aflate în plată. Proces care se va face în baza noii legi a pensiilor privind sistemul public de pensii.

Colegii mei lucrează foarte intens. Am depășit 75%, ne apropiem de un procent de aproape 80%. Pot să spun că unele case de pensii au depășit chiar 80% din numărul total de dosare pe care le au de evaluat (…).

Sperăm ca până la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie să finalizăm acest proces de evaluare. Un proces care este foarte important”, a mai spus Baciu.

Corectarea tuturor dosarelor aflate în plată și separarea stagiului de cotizare contributiv de cel necontributiv sunt alte două obiective. Unele foarte importante care se urmăresc, potrivit lui Baciu.

Deoarece „noul act normativ va avea o componentă contributivă nouă față de ceea ce avem în prezent”. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate. Autorităţile vin cu răspunsuri...

Alte știri din aceeași categorie