a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

11.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 22 martie, 2023

Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur

Alte Știri

Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur.

Specialiștii din cadrul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) le-au arătat pentru a le cunoaște din timp.

Potrivit statisticii INFP, cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur, sunt București, Ploiești, Buzău, Focșani sau Iași și toate zonele cuprinse între ele, urmate în topul intensității de Roman, Bacău, Pitești, Giurgiu și toate zonele din acest perimetru.

Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur

De asemenea, în zonele cu risc intermediar se mai află și Cernavodă și Tulcea.

Numeroase clădiri vechi aflate în zonele marcate cu roșu pe hartă nu ar rezista mișcărilor seismice foarte puternice. În cele mai multe dintre acestea sunt centre comerciale sau instituții ale statului.

De asemenea, potrivit istoricului seismografic, printre cele mai sigure județe din țară în caz de cutremur puternic se află Timiș, Caraș Severin, Satu Mare, Constanța, precum și granița dintre județele Suceava și Maramureș. Aproape la fel de sigure sunt zonele cuprinse între Oradea, Cluj, Deva și Bistrița.

O altă zonă sigură în caz de seism major se află între județele Sibiu și Brașov, care sunt încadrate la risc seismic mediu. De asemenea, printre județele cu risc mediu se mai numără Mureș, Neamț și Suceava.

Ultimele Știri

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat. De-a lungul timpului, majoritatea...

Alte știri din aceeași categorie