Cetatea din Argeș, vedetă pe tot mapamondul se apără de urși mai ceva ca Ucraina de atacul rusesc. Turiștii au dat buluc, fără teamă.
Cetatea Poienari, adevărata cetate a domnitorului Vlad Țepeș, a fost recucerită de către turiști. Aceasta a fost împrejmuită cu gard electric pentru ca urșii să nu mai poată ajunge la oameni. A mai fost montat un sistem de alarmare pentru fiarele sălbatice cu trompete, pentru a le pune pe fugă.
De astăzi, cel mai cunoscut obiectiv turistic al județului, cel care atrage peste 100.000 de turiști anual, atât din țară cât și din străinătate, a fost redeschis.
Încă din primele minute de la deschidere, zeci de turiști au urcat, alături de oficialități, cele 1480 de trepte care duc la cetate, cele 1480 de trepte care duc mai aproape de cer, acolo unde îi aștepta chiar Vlad Țepeș.
Cetatea din Argeș, vedetă pe tot mapamondul se apără de urși mai ceva ca Ucraina de atacul rusesc. Turiștii au dat buluc, fără teamă
Cel mai tânăr turist a fost Eveline, o fetiță de numai 5 ani și jumătate, venită din București împreună cu părinții ei. De asemenea, un grup de turiști din Elveția au fost primii vizitatori ai cetății de peste hotare. Turiștii și invitații au făcut un tur printre zidurile cetății și s-au bucurat de priveliștea fabuloasă asupra Văii Argeșului și a Munților Făgăraș.
Cetatea, care a fost închisă timp de trei ani, s-a aflat într-un amplu proces de consolidare și conservare printr-un proiect european accesat de Consiliul Județean Argeș. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 25.668.767,19 lei.
Cetatea Poienari a fost redeschisă oficial printr-un eveniment care a avut în prim-plan prezentarea investițiilor realizate în cadrul proiectului de restaurare și consolidare, finanțat din fonduri europene și implementat de Consiliul Județean Argeș, cât și promovarea cetății ca obiectiv istoric și cultural reprezentativ în peisajul turismului argeșean.
Evenimentul a debutat cu un moment artistic inedit, un monolog susținut de actorul Puiu Mărgescu de la Teatrul „Alexandru Davila”, în personajul domnitorului Vlad Țepeș, alături de frumoase domnițe îmbrăcate în ținută de epocă.
Cetatea Poienari poate fi vizitată după următorul PROGRAM:
Zilnic: între 10:00 – 18:00
Ultimul grup urcă la ora 17:00
Prețul biletului de intrare este 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru elevi, studenți, pensionari. Biletele pot fi achiziționate atât fizic, de la cetate, cât și online, prin cardul turistic – ARGES TUORIST PASS.
Pentru mai multe informații despre obiectivele turistice din județul Argeș vă invităm să descărcați Aplicația ARGES GHID: